Хванаха хеликоптерните бегълци в Канада (обновена)

  • 18 март 2013 09:42

  • 1263
  • 0
Хванаха хеликоптерните бегълци в Канада (обновена)
©

Единият от двамата затворници, избягали вчера с хеликоптер от затвор в Квебек, бе арестуван няколко часа по-късно заедно с двама съучастници, предаде АФП.

Бягството от затвора в Сен Жером, на 60 км североизточно от Монреал, е било грижливо планирано. Според местни медии двамата въоръжени съучастници взели за заложник пилота на хеликоптера. Той закръжал над затвора, а съучастниците пуснали въжена стълба на двамата затворници, които чакали на покрива на затвора. Хеликоптерът бе намерен не след дълго в планинския район Мон-Трамблан. Пилотът не е ранен, но е в шок и е приет в болница. Силите на реда започнали преследване на избягалите с кола затворници. Арестуван е 36-годишният Бенжамен Юдон-Барбо, познат на полицията като близък на рокерите Хелс Ейнджълс (Ангели на ада), както и двамата съучастници. Полицията бе по следите и на другия беглец, който бе обкръжен и задържан. Няма данни за пострадали

Задържаният е от криминалните среди в Монреал. В миналото бил осъден на 12 години затвор за убийство на двама души в бар, но присъдата била отменена от апелативен съд миналата есен, след като ключов свидетел се отказал от показанията си, посочва АФП, цитирана от БТА.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини