Искат Хилари Клинтън за президент

  • 07 март 2013 17:22

  • 1063
  • 0
Искат Хилари Клинтън за президент
© Снимка © Getty Images/Guliver

Бившият американски държавен секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 оглави допитване до общественото мнение за най-подходящите кандидати за президентските избори през 2016 г., предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Демократката, която се оттегли от администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият преди един месец, се ползва с 45-процентно доверие, срещу
37-процента за губернатора на щата Ню Джърси Крис Кристи. И двамата са сочени още отсега за подходящи кандидат-президенти съответно на демократите и републиканците.

Ако републиканците излъчат изгряващата партийна звезда Марко Рубио или кандидата за вицепрезидент на Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на - Пол Райън, за кандидати за президент през 2016 г., то спрямо тях Клинтън се ползва още отсега с 50-процентно доверие.

Бившият държавен секретар ще бъде на 69 години след три години, когато ще е поредната битка за президентския пост. Тя не е изключила, нито пък е потвърдила, че ще се кандидатира за него.

Последвайте канала на

1063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини