Обама прекратява коледната си ваканция

  • 26 декември 2012 08:16

  • 3169
  • 2
Обама прекратява коледната си ваканция
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият вероятно ще съкрати традиционната си коледна ваканция на Хаваите и ще се върне във Вашингтон заради преговорите с Конгреса как да бъде избегнат сривът от т. нар. "фискална скала" - съчетание от рязко покачване на данъците и дълбоки съкращения на разходите от 1 януари.

Обама може да се върне в столицата още довечера, едва пет дни след пристигането си на Хаваите, заяви представител на Белия дом. В миналото единствената за годината ваканция на президента в родния му щат продължаваше до началото на новата година. Конгресът се събира отново във Вашингтон утре. Семейство Обама прекарваше ваканцията в къща под наем близо до Хонолулу.

Вчера президентът и първата дама посетиха базата на морските пехотинци, за да им благодарят за службата. Едно от любимите ми преживявания е да ви гостувам на Коледа, просто да се срещна с вас и за кажа благодаря, сподели президентът. Той добави, че за него това, че е главнокомандващ, е най-голямата почест като президент. Обама се снима за спомен с военнослужещи и техните семейства, предаде АП.

Последвайте канала на

БТА
3169 2

Коментари 2

Добави коментар
хаваеца

2012.12.28 | 00:57

1
този нов световен император и тъмен американски субект, вкара целия свят в криза, а и донесе навсякъде по света - несигурност, тревога и рецесия. "фискална скала" да го тресне по глуповатата глава.
таитянеца

2012.12.28 | 00:57

2
Много ти разбира тиквата от "фискална скала" и криза, да не би той да я предизвика!? Кризата се печеше години преди да дойде на власт!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини