Излезе последният печатен брой на "Нюзуик"

  • 25 декември 2012 06:46

  • 579
  • 0
Излезе последният печатен брой на "Нюзуик"
©

Днес излезе от печат последният печатен брой на американското седмично списание "Нюзуик", съобщи БТА.

На първата корица е поместена черно-бяла снимка на изданието, в което се намира нюйоркската редакция на списанието. Следващите броеве на "Нюзуик" ще се разпространяват единствено в електронен формат, както бе съобщено още през юли тази година.

Списанието е основано през 1933 г. от бившия редактор на списание "Тайм" Томас Мартин. През август 2010 г. списанието бе купено от милиардера Сидни Харман от корпорацията "Вашингтон пост" за 1 долар.

Едновременно с това Харман поел и задълженията, които към момента на покупката възлизали на над 70 милиона долара. През ноември същата година "Нюзуик" се обедини с интернет изданието "Дейли бийст". Главен редактор на обединената редакция стана Тина Браун от "Дейли бийст", която преди това е била главен редактор на списанията "Венити феър" и "Нюйоркър".

Според Тина браун преминаването към цифров формат е "нова глава" в историята на списанието. Според нея примерът на "Нюзуик" скоро ще бъде последван и от конкуренцията.

Международните версии на изданието излизат на седем езика, в това число арабски, испански и корейски. До 18 октомври 2010 г. се издаваше и версия на руски език.
 

Последвайте канала на

БТА
579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини