Гризли уби турист в парка Йелоустоун

  • 07 юли 2011 12:54

  • 3034
  • 0
Гризли уби турист в парка Йелоустоун
© Internet

Атаката се е случила в изолирана зона, намираща се близо до средата на парка.

Жената е оцеляла, въпреки че е била преследвана от мечката, която я е вдигната във въздуха, захапвайки я за раницата, е казала потърпевшата на парковите власти.

Инцидент с фатален край, причинен от мечки гризли, в Йелоустоун не е имало от 1986 г.

Двойката е видяла мечката по-рано в сряда, но е продължила разходката си, посочи говорителя на парка. По-късно мечката ги е нападнала и мъжът е казал на съпругата си да бяга.

Жената не е била свидетел на фаталната атака върху съпруга ѝ. Тя била паднала на земята, когато мечката започнала да я преследва.

Мечката я е захапала за раницата и я е вдигнала във въздуха, след което я е пуснала и си заминала. Жената се е разминала само с натъртвания.

"В очевиден опит да защити своите мечета от опасността, която е надушила, мечката е атакувала и фатално е ранила мъжа", каза говорителят на парка. "Друга група от туристи наблизо е чула виковете за помощ на съпругата му и се е обадила на телефон 911".

Парковите власти не са предприели никакви действия срещу мечката.

Местата за лагеруване в района са били затворени, сложени са предупредителни сигнали и служителите на парка са предприели действия да опразнят района от туристи.

БиБиСи припомня, че Йелоустоунският национален парк, намиращ се в северозападните САЩ, е дом на няколкостотин мечки гризли (достигащи тегло до 270 кг), които са голяма туристическа атракция.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини