Задържаха главния редактор на "Новая газета" за дискредитиране на руската армия

  • 29 февруари 2024 15:44

  • 537
  • 5
Задържаха главния редактор на "Новая газета" за дискредитиране на руската армия
© YouTube

Главният редактор на руското опозиционно издание "Новая газета" Сергей Соколов е бил задържан в Москва от служители на "Е-Център" (Главно управление за борба с екстремизма) и доставен в полицейско управление за съставяне на административен акт за "дискредитиране" на руската армия, съобщи вестникът.

Случаят се отнася до една от публикациите на "Новая газета", се казва в съобщението. Не се уточнява за каква точно публикация става въпрос. Разглеждането на административното дело ще се състои в московския Перовски съд, съобщиха колегите на Соколов.

Соколов замени нобеловия лауреат Дмитрий Муратов като главен редактор на "Новая газета" в резултат на последната ротация, каквито отдавна се извършват в редакцията. Муратов, който бе обявен за чуждестранен агент, остава във вестника. Соколов работи в "Новая газета" от 90-те години на миналия век и е един от основателите на изданието.

Арестуваха адвокат на Навални в Москва

Максималната присъда за дискредитиране на руската армия е 15 години затвор.

След избухването на войната редакцията на "Новая газета" се раздели на две части: част от журналистите останаха в Русия, а други заминаха за чужбина и основаха "Новая газета Европа", която руските власти обявиха за нежелана организация. Руската редакция е принудена да работи в условията на изискванията на военната цензура, пише dir.bg.

През септември 2022 г. съдът отне медийния лиценз на печатната версия на "Новая газета", както и удостоверението за регистрация на "Новая рассказ-газета" - изданието, което журналистите опитаха да издават след това.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
537 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.29 | 17:20

5
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.29 | 16:58

4
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
Емѝ...ЯМ си изпражненията от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.29 | 16:57

3
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Ukraina 55

2024.02.29 | 16:38

2
Тия глупости ,който пиша в сайта са за мое успокоение след розавите хапчета...така ми казват санитарите от Ловешкия затвор......АААААХХ......МЯУУУ.....ПРЪЦ.......
ссс

2024.02.29 | 16:20

1
И той ще се почувства зле

Добави коментар

Водещи новини