Летището в Махачкала подновява работа, полетите от Тел Авив времено ще бъдат пренасочвани

  • 30 октомври 2023 15:28

  • 1061
  • 2
Летището в Махачкала подновява работа, полетите от Тел Авив времено ще бъдат пренасочвани
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Летището на Махачкала, главния град на руската република Дагестан, което беше атакувано вчера от антиизраелски настроени демонстранти, днес бе отворено отново за полети, предаде Франс прес, като се позова на руската авиационна агенция.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2223

Полетите от Тел Авив до Махачкала обаче ще бъдат пренасочвани временно към други градове, съобщи още "Росавиация", цитирана от Ройтерс. Мярката се отнася и за полетите от Тел Авив до Минеларние води - друго населено място в Дагестан.

По-рано днес руското вътрешно министерство съобщи, че 60 души са били арестувани, след като демонстранти нахлули на летището, когато там кацнал самолет от Израел.

Безредици на летището в Махачкала: разгневена тълпа щурмува самолет с евреи

Руският патриарх Кирил заяви днес, че нападението срещу летището в Махачкала е опит да се всее раздор между мюсюлманите и евреите в Русия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Смятам, че случилото се е опит да се всее раздор между мюсюлманите и евреите в Русия, които поддържат добри връзки на сътрудничество и на приятелство от векове", каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1061 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Литекс-София

2023.10.31 | 07:58

2
Иначе денацифират в Украйна. Жалко, че са прекалено тъпи да видят иронията.

2023.10.30 | 19:50

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини