Шефът на руското представителство в ЕС е шпионин на Москва?

  • 24 октомври 2023 12:17

  • 3658
  • 3
Шефът на руското представителство в ЕС е шпионин на Москва?
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Шефът на представителството на Русия в Европейския съюз Кирил Логвинов вероятно е шпионин на Москва", това написа германското списание "Шпигел".


Статията, публикувана на страниците на базираното във Федералната република издание, е плод на мащабно разследване, проведено от "Шпигел" съвместно с медии от Белгия, Швеция, Естония, Швейцария и други страни.

Според данните на журналистите Логвинов е започнал да извършва несъвместима с дипломатическата му работа дейност още при пристигането си в Брюксел (2018 г.). "В шпионаж са заподозрени и няколко служители от мисията на Москва в столицата на Европа", добави медията

"Контраразузнавателната служба на Белгия още през миналата година е предложила на Европейската служба за външна дейност (външното министерство на ЕС) експулсиране на руския дипломат. От външнополитическото ведомство на икономическия и политически блок не са предприели нищо по въпроса. Вероятно от службата на ЕС са се изразили опасения от ответни действия на Москва по отношение на представители на ЕС в Русия", посочи още списанието.

"Заместник–председателят на Европейския парламент Мартин Гойсик коментира случая със следните думи: Ако белгийските власти действително са препоръчали екстрадирането на Логвинов, остава отворен следният въпрос - Европейската служба за външна дейност не е предприела съответните действия", допълни "Шпигел".

България експулсира висш руски духовник заради шпионаж

Списанието добави: Нито от  дипломатическата централа на ЕС, нито от представителството на Москва не бяха открити за коментар.
 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3658 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.24 | 17:08

3
Това си е по дефиниция. В алкашия няма как да си на дипломатическа длъжност, ако не си зачислен към разузнаването. Кое е новината тук?
аз

2023.10.24 | 13:18

2
Е какъв да е
Stamatis

2023.10.24 | 12:37

1
Щеше да е проблем, ако беше на САЩ, иначе какво очакват, да не дебне ли?! То другите, дори на членки на ЕС, понеже не се дебнат един друг!

Добави коментар

Водещи новини