Путин пристигна в Киргизстан

  • 12 октомври 2023 05:55

  • 1430
  • 3
Путин пристигна в Киргизстан
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир Путин в четвъртък пристигна в Киргизстан, съобщава ТАСС. 

Той има планирана натоварена програма в Бишкек. В четвъртък работният ден ще започне с официална среща между президента на Руската федерация и неговия киргизки колега Садир Джапаров в държавната резиденция Ала-Арча.

Там те ще проведат преговори, след което ще се състои церемония по подписване на двустранни документи. Лидерите ще направят и изявления пред пресата, пише news.bg.

След това Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще участва в тържествено събитие, посветено на 20-годишнината на руската военновъздушна база в Кант. Също в четвъртък руският президент трябва да разговаря с азербайджанския лидер Илхам Алиев.

Путин ще посети Киргизстан в първото си пътуване в чужбина след издаването на заповед за арест

В петък в Бишкек ще се проведе заседание на Съвета на държавните ръководители на ОНД, което ще се проведе в тесен и разширен състав. В резултат на това се очаква лидерите да подпишат съвместни документи.

Също на този ден Путин ще проведе отделна среща с президента на Таджикистан Емомали Рахмон.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1430 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.12 | 11:41

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Ukraina55

2023.10.12 | 08:57

2
Путин престигна във Кирдестан и Интерпол са готови даго хванат и изправят пред Хага да отговаря за геноцида над украинския нарот.Путин травестита да се готви за Хага ха ха ха.

2023.10.12 | 06:28

1
ПРЕДИ ПУТ.КИН ПОСЕЩАВАШЕ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ,А СЕГА ЩЕ СЕ ОГРАНИЧИ ДО КИРГИСТАН И СЕВЕРНА КОРЕЯ!

Добави коментар

Водещи новини