Путин ще посети Киргизстан в първото си пътуване в чужбина след издаването на заповед за арест

  • 11 октомври 2023 10:36

  • 793
  • 7
Путин ще посети Киргизстан в първото си пътуване в чужбина след издаването на заповед за арест
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще посети утре Киргизстан, съобщи президентската канцелария на централноазитаската държава, цитирана от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това ще бъде първото пътуване в чужбина на руския лидер, за което има информация, откакто Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за неговия арест.

Путин рядко е пътувал в чужбина от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г. и не се знае да е напускал Русия, откакто МНС издаде през март заповед за неговия арест по подозрения в незаконно депортиране на стотици деца от Украйна. Кремъл отрича тези обвинения.

"По покана на президента на Република Киргизстан, Садир Жапаров, на 12 октомври тази година, президентът на Руската федерация, Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, ще пристигне на официална визита в страната", посочи в изявление на сайта си президентската канцелария на Киргизстан.

Путин се съгласи през май по време на разговори с Жапаров да посети Киргизстан, но от Кремъл все още няма официално потвърждение, че руският лидер ще пътува за Бишкек утре, пише БТА.

Путин с първи думи за нахлуването на "Хамас" в Израел

Руският президент се очаква да пътува до Китай следващата седмица за участие в Третата среща на върха по инициативата "Един пояс, един път". Нито Киргизстан, нито Китай са членове на МНС, който беше създаден за преследване на военни престъпления, посочва Ройтерс.

Москва отрича обвиненията на МНС, а Кремъл твърди, че заповедта за арест е доказателство за враждебността на Запада към Русия, която образува наказателно дело срещу прокурора и съдиите от МНС, които издадоха заповедта.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
793 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ukraina55

2023.10.11 | 15:41

5
Какъв каскет за Интерпол дахванат Путин и даго изправят пред Хага да го осъдят за геноцида и престъпленията срещо украинския народ ха ха ха.ЦРУ и Интерпол вече съставят план за арестуването на Путин терориста ха ха ха.Приготвисе Путин да станеш проститутка на затворниците във Хага ха ха ха.

2023.10.11 | 17:46

7
и срещо руски граждани
Ukraina55

2023.10.11 | 15:42

6
Какъв касмет за Интерпол дахванат Путин и даго изправят пред Хага да го осъдят за геноцида и престъпленията срещо украинския народ ха ха ха.ЦРУ и Интерпол вече съставят план за арестуването на Путин терориста ха ха ха.Приготвисе Путин да станеш проститутка на затворниците във Хага ха ха ха.
Ukraina55

2023.10.11 | 15:37

4
Путин заповядаи на наща територия,чакамете дати сложим белезниците и дате изправиме във Хага на сът за геноцида които правиш върху украинския невинен нарот,заповядаи чакаме те и затворническия самолет е готов за твоя арест ха ха ха.Путин ще бъде хванат и руската измет няма да му помогне.

2023.10.11 | 15:22

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Слава Украйна

2023.10.11 | 10:59

2
Над 100 държави чакат този военнопрестъпник да кацне на тяхна територия! :)

2023.10.11 | 10:40

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини