Ердоган пристигна на работно посещение в Сочи за разговори с Путин

  • 04 септември 2023 13:17

  • 755
  • 3
Ердоган пристигна на работно посещение в Сочи за разговори с Путин
© getty images

Tурският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва пристигна на еднодневно работно посещение в крайбрежния град Сочи, за да се срещне с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде Анадолската агенция.

Двамата ще разговарят по актуални регионални и глобални въпроси и ще обсъдят двустранните отношения. След разговора те ще дадат съвместна пресконференция, предава БТА.

Това ще бъде първата среща на двамата лидери след преизбирането на Ердоган за трети мандат като президент през май, отбелязва "Дейли сабах".

В дневния ред на двамата президенти ще бъде включена и темата за възобновяването на споразумението за износ на зърно през Черно море, сключено миналата година, което помогна за облекчаване на световната продоволствена криза.

След като Русия преустанови участието си в сделката от юли 2022 г., постигната с посредничеството на Турция и ООН, Анкара полага усилия за възобновяването ѝ.

Ключова среща между Путин и Ердоган

Москва се оплаква, че Западът не е изпълнил задълженията си по отношение на износа на зърно от самата Русия и че недостатъчно украинско зърно отива в нуждаещите се страни. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
755 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ukraina55

2023.09.04 | 15:54

3
Путин травестита като е видял Ердоган да слиза от самолета, Путин травестита гое посрешнал палзящ на колене и да целува краката на Ердоган и седнал Путин на задните си крака да си ближи клитора и да се омилква във краката на Ердоган ха ха ха.
Niki2

2023.09.04 | 13:47

1
Сигурно ще преговарят как да си разделят парите от газтта която минава през Бг. с подписан договор от служебното правителство до 2035година към Европа. Гони ме Русия през вратата,тя влиза през прозореца :) пише френската преса тази сутрин. После ще кажат на народа че газта е поскъпнала,плащайте :))
Бг

2023.09.04 | 14:54

2
Вярно е ! :))

Добави коментар

Водещи новини