Киев: Последните няколко дни бяха особено плодотворни за украинската армия

  • 04 юли 2023 11:42

  • 1201
  • 0
Киев: Последните няколко дни бяха особено плодотворни за украинската армия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана, заяви, че силите на Киев "изпълняват първостепенната си задача" в контраофанзивата срещу руската армия и че последните няколко дни са били "особено плодотворни", предаде Ройтерс.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13946

"Украинските въоръжени сили изпълняват първостепенната си задача – максимално унищожаване на жива сила, оборудване, складове за гориво, военни превозни средства, командни пунктове, артилерия и сили за ПВО на руската армия", написа той в Туитър.  

"Последните няколко дни бяха особено плодотворни", допълни Данилов.

"На север и на юг от град Бахмут украинските отбранителни сили продължават да оказват натиск върху врага, като го изтласкват от завзетите преди това позиции. Те имат частичен успех, окопали са се в достигнатите линии", заяви говорителят на генералния щаб на украинската Андрий Ковальов, цитиран от Укринформ.

Великобритания: Русия се опитва да забави контраофанзивата в Южна Украйна

Той допълни, че руските сили оказват ожесточена съпротива и понасят огромни загуби. Тежките боеве продължават.

Ковальов отбеляза, че украинските части продължават да удържат настъплението на руските войски в секторите Лиман, Авдеевка и Маринка.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна написа във "Фейсбук", че от 24 февруари миналата година до 4 юли тази година украинската армия е елиминирала около 231 030 руски военнослужещи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини