Великобритания: Русия се опитва да забави контраофанзивата в Южна Украйна

  • 04 юли 2023 11:21

  • 1498
  • 0
Великобритания: Русия се опитва да забави контраофанзивата в Южна Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Руската армия се опитва по всички начини да забави операциите на украинската контраофанзива в южната част на страната, се казва в публикувана в Туитър разузнавателна оценка на британското министерство на отбраната, цитирана от Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

"През последните седмици Русия приоритизира и усъвършенства тактики, целящи забавянето на операциите на украинската бронетанкова контраофанзива в Южна Украйна", съобщи министерството. За целта силите на Москва разчитат преди всичко на използването на големи количества противотанкови мини.

"В някои райони плътността на минните полета показва, че Русия вероятно е използвала много повече мини, отколкото се предвижда във военната ѝ доктрина", добавя британското министерство.

Украйна отчита незадоволителен прогрес в контраофанзивата си

След като забави настъплението на Украйна, Русия се опитва да нанесе едностранни удари по украинската бронирана техника, като използва артилерия, щурмови хеликоптери и дронове, отбелязва БТА.

"Макар че Русия постигна известен успех в началните етапи на украинската контраофанзива, нейните сили продължават да страдат от ключови слабости, особено прекалено разпръснати части и недостиг на артилерийски боеприпаси", довършва министерството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини