Русия платила на Пригожин 2 млрд. долара за година

  • 27 юни 2023 20:42

  • 3938
  • 0
Русия платила на Пригожин 2 млрд. долара за година
© YouTube
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви днес, че финансите на компанията за кетъринг на ръководителя на частната военна компания "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг ще бъдат разследвани след организирания от него метеж, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14676

По думите на Путин в рамките на последната година Пригожин и "Вагнер" са получили плащания от руската държава на стойност почти два милиарда долара.

Путин каза, че винаги е уважавал бойците на "Вагнер", но компанията е била "изцяло финансирана" от държавния бюджет. По думите му "Вагнер" е получила 86 милиарда рубли (един милиард долара) от руското министерство на отбраната в периода от май 2022 г. до май 2023 г. Освен това компанията за кетъринг на Пригожин "Конкорд" е получила 80 милиарда рубли по силата на държавни договори за доставки на храна за руската армия, изтъкна Путин.

Лукашенко потвърди: Пригожин е в Беларус

"Надявам се като част от тази работа никой да не е откраднал нищо или, така да кажем, да е откраднал по-малко, но, разбира се, ще разследваме всичко това", заяви руският президент.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да се свърже с Пригожин, за да го помоли да коментира думите на Путин. По-рано тази година Пригожин каза, че винаги е финансирал наемническата си група сам, но е започнал да се опитва да осигури допълнително финансиране след началото на войната в Украйна, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини