Лукашенко потвърди: Пригожин е в Беларус

  • 27 юни 2023 17:01

  • 2892
  • 0
Лукашенко потвърди: Пригожин е в Беларус
©

Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в съобщи, че основателят на „Вагнер” Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг е в Беларус, твърди държавната информационна агенция БЕЛТА, цитирана от Би Би Си.

„Бяха предоставени гаранции за сигурност, както президентът на Русия Владимир Путин обеща. Да, наистина, Пригожин е в Беларус”, отбеляза държавният глава.

Припомняме, че по-рано днес самолетът на основателя на "Вагнер" кацна на едно от военните летища в Беларус. Кремъл пък отбеляза, че няма информация къде се намира Пригожин. 

Съгласно споразумението, постигнато в събота с посредничеството на Лукашенко, което сложи край на бунта на бойците от "Вагнер" в Русия, Пригожин трябваше да се премести в Беларус, а хората му да изберат дали да се присъединят към него или да бъдат интегрирани в редовните въоръжени сили на Русия, припомня Ройтерс.

Кремъл не знае къде се намира Пригожин

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини