Владимир Путин благодари на народа и обяви: Организаторите на този бунт ще бъдат наказани

  • 26 юни 2023 22:22

  • 6095
  • 0
Владимир Путин благодари на народа и обяви: Организаторите на този бунт ще бъдат наказани
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

"Благодаря ви за патриотизма. Организаторите на този бунт ще бъдат наказани с цялата сила на закона. Тази криминална дейност цели да се отслаби държавата. Това заяви в първото си обръщение към нацията след похода на „Вагнер” към Москва руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14018

От Кремъл руският държавен глава подчерта, че всеки опит за изнудване е обречен на неуспех и че Западът и Киев целят руски войници да се избиват едни други.

"В страната ни има огромна външна заплаха. Бунтовниците предадоха и тези, които са привлекли на своя страна. Враговете на Русия и нацистите искаха братоубийство. Искаха руснаците да се убиват един друг. Обществото ни се разкъса", каза още Путин.

Пригожин с разкрития за преврата, проговори за края на "Вагнер"

"Искам да благодаря на всички служби, които застанаха на пътя на бунтовниците. Благодаря на войниците и командирите на "Вагнер",  които се спряха и не тръгнаха към убийствено кръвопролитие. Те могат да се върнат при своите близки в Беларус. Обещавам ви, че ще се боря за всеки от вас", посочи той. 

"Искам да благодаря на г-н Лукашенко за усилията му за преодоляване на ситуацията. Решаваща роля изигра консолидацията на обществото", заяви президентът на Русия.

И допълни: "Тази гражданска солидарност показа, че всеки шантаж, всеки опит за предизвикване на вътрешни безредици са обречени на неуспех".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини