Пригожин с разкрития за преврата, проговори за края на "Вагнер"

  • 26 юни 2023 18:10

  • 15301
  • 0
Пригожин с разкрития за преврата, проговори за края на "Вагнер"
© Телеграм
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на групата "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг направи първи коментар след края на опита за преврат в събота. Той отрече твърденията, че неговите войници ще подпишат договори с руското министерство на отбраната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13818

Той каза, че „походът“ е бил предприет, за да се избегне унищожаването на частната военна група и че "Вагнер" е трябвало да прекрати съществуването си на 1 юли.

Преговорите за деескалация с Пригожин започнали в петък, но Путин не си вдигал телефона

Пригожин говори в 11-минутно аудио съобщение, пуснато в приложението за съобщения телеграм.

Лидерът на наемниците каза още, че целта е била да се направи протест срещу неефективното водене на войната в Украйна, а не да се свали правителството в Москва.

Съгласно споразумение, постигнато с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, лидерът на "Вагнер" прекрати похода на бойци на групата към Москва. Договорката предвижда Пригожин да отиде в Беларус.

Шефът на "Вагнер" каза, че Лукашенко е направил предложения, за да може групата да продължи да функционира.

Напредването на силите на "Вагнер" към Москва показва "сериозни проблеми със сигурността" в Русия, изтъкна шефът на частната военна компания. Той увери, че цивилните по пътя са подкрепяли похода на неговите бойци към руската столица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини