ООН след взрива в "Каховка": Русия не осигури достъп до наводнените зони

  • 19 юни 2023 07:04

  • 655
  • 0
ООН след взрива в "Каховка": Русия не осигури достъп до наводнените зони
© gettyimages

Украинският президент Володимир Зеленски похвали войските си, че са „много ефективни при отблъскването на атаки“ близо до Авдеевка, край Донецк - една от горещите точки в боевете в Източна Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13626

Представител на назначените от Русия власти в окупираните територии каза, че украинските сили са превзели ново селище в Запорожка област и се окопават там, под огъня на руската артилерия.

На този фон от ООН подчертават, че Русия е отхвърлила исканията за осигуряване на достъп до зоните под неин временен военен контрол, след като беше взривен язовирът Каховка.

Руски въздушни атаки в няколко украински области

Междувременно Русия съобщи за ожесточени боеве на три места по фронтовата линия в Украйна. Това става само ден, след като прие африканска мирна мисия, която, според международни наблюдатели не е успяла да предизвика ентусиазъм нито в Москва, нито в Киев.

„Всички бяхте свидетели на посещението на делегация от лидери и представители на африканските страни – посещение в Украйна, след това посещение в терористичната държава. Делегацията имаше възможност да види кой е истински заинтересован от мира и кой всъщност е самата война. Беше много ясно. Всичко, което се обсъждаше в Украйна, се отнасяше до формулата на мира: точка по точка, цялото съдържание. Всичко, което се обсъждаше в Русия, беше за войната, за това как да се унищожат още повече животи. Очевидно е, че формулата за мир няма алтернатива. Хубаво е, че светът все повече чува и вижда това”, заяви украинският държавен глава.

Последвайте канала на

Калина Христова
655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини