Руски въздушни атаки в няколко украински области

  • 19 юни 2023 06:51

  • 1453
  • 0
Руски въздушни атаки в няколко украински области
© Novini.bg/ Canva

През изминалата нощ въздушна тревога беше обявена в пет украински области. В една от тях Сумска - тя все още не е отменена. По информация на местни медии в Одеса са чути няколко експлозии. Няма данни за пострадали.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13580

В Одеска и Николаевска област са сработили системите за противовъздушна отбрана. За силни взривове се съобщава и в Запорожие, в районите, контролирани от украинските сили. Властите призовават местното население да остане в укритията.

Русия заяви, че е отблъснала украински атаки на три участъка от фронта

В среднощното си обръщение, президентът Зеленски каза, че украинските сили напредват "много ефективно" в района на Авдеевка. Той благодари на всички, които защитават родината си. По думите на Зеленски, Русия трябва да започне да подготвя обществото си за това, че то ще изгуби всичко и че бъдещето на Русия е унищожено.

"Всички видяхте посещението на делегацията от Африка - първо в Украйна, след това в държавата-терорист. Делегацията имаше възможност да види кой наистина се интересува от мир и кой олицетворява войната, и беше много ясно. Всичко, което обсъждахме тук, беше свързано с намирането на формула за мир. Точка по точка. Всичко, казано в Русия, беше за войната, за това как разрушението да продължи. Очевидно е, че няма алтернатива на мирно решение. Хубаво в, че светът чува и вижда все повече", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини