Русия обмисля да обяви бананите за социално значим продукт и да премахне митата при внос

  • 22 май 2023 10:47

  • 364
  • 3
Русия обмисля да обяви бананите за социално значим продукт и да премахне митата при внос
©
Слушай новината Слушай новината

Бананите могат да станат социално значим продукт в Русия и вносните мита върху тях могат временно да бъдат премахнат, съобщи в. "Известия", позовавайки се на протокола от заседанието на правителствената комисия за икономическо развитие, председателствано от министъра на икономическото развитие Максим Решетников, предаде ТАСС.

"Министерството на икономическото развитие да проучи въпроса за възможността за класифициране на бананите като социално значими стоки в рамките на работната група за митническо регулиране и ответни мерки във външната търговия“, се казва в документа, който е на разположение на изданието и е одобрен от първия вицепремиер Андрей Белоусов.

Освен това в протокола се посочва временно нулиране на митническата ставка за бананите, която сега е 4 процента, но не по-малко от 0,015 евро за 1 кг., предаде БТА.

Мъж, заклал брутално съпругата си на работното ѝ място, бе помилван от Путин

Вносът на банани в Русия през последните години е възлизал на 1,3-1,5 милиона тона годишно, а Еквадор е бил един от най-големите доставчици. Въпреки това, както отбелязва в. "Известия", пратките на южноамериканската страна за Русия през 2022 г. са намалели с 4,54 милиона кутии (всяка - 18,14 кг), което провокира увеличение на цените на дребно на бананите.

Последвайте канала на

Калина Христова
364 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...

2023.05.22 | 12:35

1
Връща се соца, ще има банани само за нова година, но на достъпни за силно обеднелия от войната на путин россиянин.
бай х.уй

2023.05.22 | 15:48

3
тия банани и друга функция имат - да пълнят прашясалите минджи на овдовелите рашистки к.урви!
Ukraina55

2023.05.22 | 14:52

2
Руснаците останаха без храна и са гладни и мизерни и ще ядът банани като маймуни и ще потскачат като маймуни, защото няма храна за тях ха ха ха.Русия се превърна във маймунска джунгла със голи и гладни руснаци и ще живеят във бананови къщички със кожена препаски и ще се плодят като диваци туземци болни от СПИН и ще живеят във бедност и мизерия ха ха ха.Русия е кенеф пълен със руски фашкии ха ха ха.Всички руски путенисти слагайте кожените препаски и отиваите във джунглата мизерна Русия да умирате говедата мръсни ха ха ха.

Добави коментар

Водещи новини