Бивш министър на отбраната: Русия ще опита да спре контраофанзивата на Украйна с информационна война

  • 18 април 2023 17:49

  • 1504
  • 26
Бивш министър на отбраната: Русия ще опита да спре контраофанзивата на Украйна с информационна война
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Информационната война, която се водеше от началото на фазата на руската агресия, започнала през февруари 2022 година, практически е загубена от Русия. Сега се търси механизъм, по който да бъде пренаписан сценарият на това противопоставяне. Първа точка в този сценарий е обявяване на постигнати цели, прекратяване на "специалната операция" и започване на кампания за пропаганда, че украинците всъщност са агресори".  Това каза пред БНР Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал, бивш министър на отбраната, експерт по национална и международна сигурност. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13486

Той допълни, че това ще бъде сериозно усилие за Кремъл да промени общественото мнение в Русия, да раздели Запада, света и да ограничи помощта за Украйна: "Контраофанзивата на Украйна е най-решаващата точка за бъдещето на страната и Русия не може да спре с военна сила контраофанзивата, затова ще се опита да я ограничи с информационна война". 

Шаламанов подчерта, че изходът от ситуацията преминава през успешна контраофанзива на Украйна с връщане на излаза към Азовско море, създаване на условия за освобождаване на Крим и на Донбас:  "Това ще бъде използвано и в реториката, която чуваме и в България - че сме войнолюбци. Пропагандата ще бъде агресивна по всички канали. Вижда се единството на Г-7, такова е то и в НАТО, и в ЕС. На предстоящата среща в петък в Рамщайн ще бъде засилена помощта за Украйна, НАТО вече обсъжда програма за превъоръжаване на Украйна". 

Зеленски: Очакваме на предстоящата среща във формат "Рамщайн" да бъдат взети сериозни решения

Велизар Шаламанов коментира и решението, взето от преговарящите от ГЕРБ-СДС и от ПП-ДБ, за законодателна програма на парламента, и договореност та Росен Желязков да бъде председател на 49-ото Народно събрание:  "За да се върнем към истинско парламентарно управление, следваща стъпка е съгласие за премиер и за приоритети на едно правителство. Оставаме с надежда и с ясното съзнание, че цивилизационният път, който сме избрали, не е лесен и изисква усилие от всички". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1504 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Ukraina55

2023.04.19 | 16:09

26
Путин скоро ще умре от сопствените си хора които го предават и Русия ще бъде заличена и ще има мир на земята без руските буклуци ха ха ха.Путкин го изнасилват неговите хора здраво отзад.
юлиян

2023.04.19 | 15:31

25
Ей,''украйна 55''.Виждам,че си се развихрил.Скандираш,славословиш,компетентно съдиш.Нещо като ''първа мотика'' сред избрани.Пък и как няма да си ''Първа''като ни трият всички критични коментари.Така, току виж те сметнали за ''вожд'' на ''евромотиките''.
Ukraina55

2023.04.19 | 09:25

24
Дори сопствените хора на Путин се обръщат срещо него и го предават и предоставят секретна информация на украинците и ЕС и САЩ и Путин губи воината със украинците ха ха ха.Наи големият враг на Путин не е ЕС и САЩ а сопствените му хора вътре които го предават и изнасят секретна информация на украинците и ЕС ха ха ха.Путкин го опъват сопствените му хора.
Хохохохохох :)))))))))))

2023.04.19 | 01:23

23
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
Z Z Z Z Z

2023.04.19 | 00:08

21
Каква контраофанзива бе, смешник!? Още ноември почваше и трябваше да сте в Крим. Няма да има никаква контраофанзива, не разбра ли, че Вагнер смля на кайма укропите в Бахмут? Край!
агент на ЦРУ

2023.04.19 | 00:24

22
смляла е к.уровете на украинците. От вагнер не е останал ни един затворник, затова и товарищ пригожин иска край на войната. от общо 350 000 счупени прости славянски кратуни 50 000 са украински и 300 000 рашистки или рацио 1:6. Рашистан НИКОГА няма да спечели тази война и ще се насе.ре като в Афганистан!
Емѝ...

2023.04.18 | 23:23

20
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.18 | 22:28

17
Помните ли как тракаха по клавиатурите като зомбирани, че "всичко е по план"? Нашествениците до Киев - "всичко е по план". Не могат да си зареждат танковете с нафта - "всичко е по план". Принудиха ги да отстъпят от Киев, после от Харков и от Херсон - "всичко е по план". Одеса щяха да превземат - подвиха опашки, ама пак било "по план". Флагманът на черноморския им флот беше вкаран в "специална подводна операция" - пак било "по план". Някакъв Кадиров имаше, дето с ислямистките си главорези щеше да превзема Украйна "по план" - украинските храбреци така го прогониха, че сега не смее да шукне ни с план, ни без план. Но от лятото насам на клавиатурите им дръпнаха шалтера и изтриха израза "по план". Защото план няма и никога не е имало. Има башибозук на нивото на Третия свят, на когото героичният народ на Украйна показа как се защитава Дом и Отечество. И така ще бъде до окончателното освобождение на окупираните от руските агресори територии на суверенна Украйна. Ето това е единственият план. СЛАВА УКРАИНИ! ДОЛУ РУСКИТЕ ФАШИСТИ! ✌️
Емѝ...

2023.04.18 | 23:23

19
Пичове днес, ще ви духам безплатно защото съм на кеф! СЛАВА УКРАИНИ!✌
юлиян

2023.04.18 | 22:48

18
Само ''Генералисимус'' Шаламанов може и знае как да спре настъпление с '''информационна'' война.

2023.04.18 | 20:24

16
Това ми било генерал един редник ще има по големи познания от този мишок.

2023.04.18 | 20:18

15
това недоразумение съвсем изкука. не е лесно да си предател. жалко, че не е друго време, но все някога всички сметки се плащат с лихвите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини