Зеленски: Очакваме на предстоящата среща във формат "Рамщайн" да бъдат взети сериозни решения

  • 18 април 2023 16:45

  • 749
  • 13
Зеленски: Очакваме на предстоящата среща във формат "Рамщайн" да бъдат взети сериозни решения
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога оповести очакванията на Киев от следващата среща на контактната група за отбрана на Украйна ("Рамщайн-11"), която ще се състои на 21 април, предаде УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

"Вече се готвим за нова среща във формат "Рамщайн", заяви той в традиционното си вечерно видеообръщение. 

"Очакваме сериозни решения, които да съответстват на перспективите на бойното поле. Много амбициозни перспективи, към които се приближаваме с всички сили. И то не само за себе си, не само за Украйна, но и за цялата ни антивоенна коалиция", подчерта той.

Зеленски допълни, че забавянето на оръжейните доставки, както и губенето на време в колебания около далекобойността и останалите характеристики на предоставяните оръжия, коства живота на украински войници. 

Зеленски обеща "светлината на справедливостта" на украинците за Великден

Украйна иска от западните си партньори съвременни изтребители F-16, въпреки че нито САЩ нито другите страни, подкрепящи Киев, са взели решение за предоставянето им, отбелязва УНИАН, цитирана от БТА.

Юрий Игнат, представител на командването на украинските военновъздушни сили, заяви, че украинската армия много бързо ще освободи окупираните територии, ако Киев получи американски изтребители F-15 и F-16. По думите му украинските военни пилоти могат да се научат да летят с въпросните самолети за по-малко от половин година.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
749 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Ukraina55

2023.04.19 | 16:24

13
Това показва че Ф-16 са много ефективни от руските мигове които ще падат като круши от дърво и Русия ще остане без ръждясали разпадащи се мигове които стават само за скрап ха ха ха.Даите Ф-16 на украинците и руските ръждясали самолети ще станат желязо за претопяване ха ха ха.Руските мигове ще падат като круши от дърво.Ф-16 прихвана руски миг и какво стана руският пилот отиде във АДА да се пърже ха ха ха.Русия ще умре.
Ukraina55

2023.04.19 | 16:23

12
Това показва че Ф-16 са много ефективни от руските мигове които ще падат като круши от дърво и Русия ще остане без ръждясали разпадащи се мигове които стават само за скрап ха ха ха.Даите Ф-16 на украинците и руските ръждясали самолети ще станат желязо за претопяване ха ха ха.Рускоте мигове ще падат като круши от дърво.Ф-16 прихвана руски миг и какво стана руският пилот отиде във АДА да се пърже ха ха ха.Русия ще умре.
Хохохохохохохо :))))))))))))))

2023.04.19 | 01:28

11
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
НЕВА М

2023.04.19 | 00:31

10
И ПАМПЕРСИ, ЩЕ РАЗДАВАТ СЛЕД УТРЕ! ;)
НЕВА М

2023.04.19 | 00:30

9
РЕШЕНИЯТА УТРЕ! СЛЕД СТРЕЛБИТЕ С ПЕЙТРИЪТ :)

2023.04.18 | 17:53

8
САЩ знаят, че Ф-16 ще пада като ранена птица а струва милиони. Няма кой да ви даде самолети малоумници. Когато американците си изпразнят складовете и започнат да произвеждат нови оръжия сами ще ви принудят да отстъпите окупираните територии.
С кожената спринцовка

2023.04.18 | 17:39

7
Иска да иска и пак иска. Ама накрая народа ще плаща. Че като те подкара тоя народ дето го изтребваш, тесен ще ти се види света.
Зелендрака

2023.04.18 | 17:24

6
Ожiдаю важнiе решениi: болше кокаине для Осрайна!!
Хм...

2023.04.18 | 17:05

4
Украинците са борбен народ. Те ще победят в тази война и ще се възродят от пепелта , а ние още ще строим магистрала от Бургас за Варна ,за която никой не ни пречи ,и още ще дъвчим дежурното оправдание за всичко-Боко.....
Абе

2023.04.18 | 17:11

5
Болен си човече. Търси помощ
Хм...

2023.04.18 | 17:05

3
Украинците са борбен народ. Те ще победят в тази война и ще се възродят от пепелта , а ние още ще строим магистрала от Бургас за Варна ,за която никой не ни пречи ,и още ще дъвчим дежурното оправдание за всичко-Боко.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини