Русия на война с алкохола

  • 24 юли 2012 20:55

  • 1887
  • 1
Русия на война с алкохола
©

В Русия влезе в сила забрана на рекламите на алкохол. Мярката е част от кампанията на властите за справяне с прекомерното пиене в страната, съобщи БНТ. Президентът Путин вече подписа закона, приет по-рано този месец и от двете камари на парламента.

Забраната за рекламиране на спиртни напитки в Русия обхваща радио-телевизионния ефир, интернет, обществения транспорт и билбордовете. От първи януари тя ще важи и за печатните издания, които в момента могат да публикуват реклами на алкохол само на вътрешните си страници.

Властите са наясно със сериозността на проблема с прекомерното пиене. Призна го още като президент сегашният премиер Медведев.

Честно казано, алкохолизмът в тази страна се превърна в нещо като национално бедствие. Алкохолът и неговите заместители са сред основните причини за високата смъртност. Настоящите демографски проблеми също до голяма степен са свързани с консумацията на алкохол, каза Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега.

Според експерти рекламните ограничения вероятно ще засегнат силно законните производители, но не и черния пазар. Освен това не е ясно как ще се прилагат в интернет. Вероятно много компании ще рекламират в сайтове, базирани извън Русия. Защитниците на забраната обаче се надяват, че все пак ефект ще има. Консумацията на алкохол в Русия е двойно над критичните норми, определени от Световната здравна организация.

Последвайте канала на

1887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.07.25 | 00:09

1
кауза пердута

Добави коментар

Водещи новини