Забраниха алкохола в русенско село

  • 24 юли 2012 16:08

  • 877
  • 1
Забраниха алкохола в русенско село
©

100 лева глоба заплашва всеки любител на чашката в русенското село Ценово, дръзнал да пие алкохол на улицата. С налагането на финансовата санкция местната управа се надява да спрат вандалските прояви и побои в селото, които ставали предимно след солидна почерпка, съобщи БНТ.

Забраната да се пие концентрат и бира по тротоарите, градинките и парка в село Ценово не е отсега, но глобата е била 20 лева. И тъй като никой не се съобразявал с кметската разпоредба, Петър Петров решил да увеличи размера на санкцията на сто лева. Казва, че не иска да се прави на Путин, но само със сурови наказания може да сложи ред в селото, в което живеят около две хиляди души.

Всяка вечер повечето от мъжете се събират пред къщите си на раздумка, повишават градуса на настроението с ледени бири и често вършат неща, за които после съжаляват. Младежите пък играели хазарт и надигали бутилките по центъра, после се качвали пияни по моторите и е истинско чудо, че още не са катастрофирали, обобщава ситуацията в селото местната управа.

Пенсионерите недоволстват от сухия режим, а младежите казват, че няма да се съобразяват с кметската заповед.

Спазването на обществения ред отскоро в Ценово следят 14 камери. Видеонаблюдението на селото струва 12 хиляди лева.

Последвайте канала на

877 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.07.25 | 05:52

1
кмета с това си е подал оставката:))))

Добави коментар

Водещи новини