Анализатор: Ако Русия почувства заплаха, светът ще е на крачка от ядрена война

  • 23 март 2023 22:08

  • 2608
  • 11
Анализатор: Ако Русия почувства заплаха, светът ще е на крачка от ядрена война
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Между Китай и Япония съществува напрежение през последните месеци, свързано с решението на японската страна да повиши двойно разходите си за отбрана. Като предлог за това тя посочи Китай, който се въоръжава, но и Корейската народно-демократическа република Това заяви международният анализатор проф. Нако Стефанов в ефира на "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11768

По думите му "след посещението на Си Дзинпин стрелката на глобалния геополитически баланс отиде в посока на антизападните сили".

"Доколко тази промяна ще бъде устойчива зависи от военно-политическата обстановка в Украйна. На този етап няма мирни преговори, но Путин заяви, че приема плана от 12 точки на Китай за една добра основа за бъдеще. По време на посещението на Си Дзинпин обаче дори не се говореше за Украйна", смята той. 

Експерт: Китай иска влияние над Русия и достъп до ресурси

Анализаторът е на мнение, че към момента не е възможен компромис нито от страната на Украйна, нито от тази на Русия.

"Може да се стигне до по-опасна ситуация и ескалиране на войната - до глобален конфликт Русия е една от двете най-големи ядрени сили в света. Ако почувства заплаха, светът ще бъде на крачка от глобална ядрена война", прогнозира той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът коментира и новината, че Великобритания ще достави на Украйна снаряди с обеднен уран. 

"Знае се, че тези снаряди водят до рак. Това на практика вече е употреба на ядрено оръжие", отбеляза той, като допълни, че без да се спрат бойните действия и без да се водят разговори, не би се стигнало до компромис.

В отговор на въпрос дали Тайван може да "запали клечката" за глобален военен конфликт, проф. Стефанов поясни, че "Китай няма интерес да води война в Тайван". 

Мая Йорданова
2608 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ДА ДА

2023.03.24 | 06:16

1
И РОССИЯ КАПУТ !!
Конституция на Русия не работи...

2023.03.24 | 10:43

8
НАХУЙ ТОЗИ ДИГИТАЛЕН ГУЛАГ!
ИСТИНАТА

2023.03.24 | 06:20

2
"анализаторе",а КАКВО ПРАВИ Русия в Украйна ?!
инвалид с инвалидна карта

2023.03.24 | 10:40

6
какво прави банкери и олигарци в моите джобче?!

2023.03.24 | 07:27

3
Още един анал-лизатор на червените говнояди. Не ни плаши, русия ще изстива хиляди години, ако си помисли да прави простотии.
Ukraina55

2023.03.24 | 09:08

4
Руснаците са страхливци и ревльовци които се крият като страхливи мишки зад ядреното си оръжие защото са слаби и жалки страхливци.Путин страхливец и пъзлю зад ядреното оръжие се крие Путин жалък пъзлю.Иначе на голяма работа се прави Путин страхливец ха ха ха.Без ядреното си оръжие,руснаците са жалки и слаби.Путин страхливеца ревльо.

2023.03.24 | 10:08

5
РУСИЯ ще стигне до където реши и ще унищожи когото си иска ! Правила го е през вековете няколкократно , но е правила грешки като се е оттегляла ! Сега ще унищожи враговете си , но няма да направи грешката !
инвалид с инвалидна карта

2023.03.24 | 10:42

7
Русия ще унищожи всички пенсионери и хора с увреждане.
юлиян

2023.03.24 | 11:27

9
Най-накрая един смислен коментар с логични заключения.Има и наистина много добри политически анализатори като Нако Стефанов,но нарочно не им се дава думата в ''правилните''евроатлантически медии с финансова ''захранка'' от неправителствените организации на Сорос.Дават само на удобните,умело ''полягащи'' пред ''Големия Брат''.Дано да сте разбрали най-важното;Ако Русия се почувства застрашена ще има ядрен конфликт.Така че,молете се да не се почувства застрашена, иначе лошо.Не мислете,че ще минете и този път метър,ако ПП,ДБ иГЕРБ ни вкарат пряко във войната,както недвусмислено намекват.Не ''вожд'',а ''индианец'' ще плаща.
Ukraina55

2023.03.24 | 11:58

10
Дали ще се стигне до ядрен конфликт,Русия умира и се стопява от картата на света.Такаче ако Путин ядоса НАТО или САЩ, Русия е пътник изпарен във небитието.Имаше Русия няма Русия защо, защото беше изпарена от ядрени ракети и стана Русия,радиоактивна пустиня със висока радиация и много руски скелети светещи във тъмното ха ха ха.Русия ще бъде изпарена.
юлиян

2023.03.24 | 17:21

11
До укро55;Не може слънцето да свети само в двора на комшията.То свети еднакво за всички.Ядреното също.А и ''Мечката'', и тя е една палавница.Щом е вече в двора на съседа,току виж прескочила и във вашия.Тя е една такава ''Мечка'',пред нищо не се спира.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини