Хиляди украинчета минават през „образователни лагери“, учат ги на любов към Русия

  • 15 февруари 2023 13:26

  • 970
  • 8
Хиляди украинчета минават през „образователни лагери“, учат ги на любов към Русия
© Novini.bg/ Canva

Най-малко 6000 украински деца са преминали през руски „образователни лагери“ през последната година, като няколко стотин от тях са държани там в продължение на седмици и месеци. Това сочи нов доклад на Хуманитарната лаборатория на Йейл, цитиран от британския „Гардиън“.

Русия също целенасочено е улеснила осиновяването и приютяването на деца от Украйна в Русия, което може да се определи и като военно престъпление, твърдят експерти.

Руска журналистка осъдена на 6 г. затвор заради пост за Украйна

От началото на войната преди почти една година, малки деца са отвеждани в 43 лагера в цяла Русия за „проруско и военно обучение“, твърди докладът. В най-малко два лагера връщането на децата е отложено и не се знае кога ще се приберат при семействата си.

Според данните Русия се опитва да прокара проруски тези сред децата чрез учебното съдържание, екскурзии до патриотични места в Русия и разговори с ветерани. Децата получават и познания по военно дело.

В много от случаите руснаците твърдели, че временно евакуирали децата от украинска територия, но по-късно отказвали да ги върнат на родителите, като прекъсвали всякакви връзки със семейството. Повече от 350 деца са били осиновени от руски семейства, а над 1000 са в списъка с чакащите.

В докладът има и разкази от семейства и пострадали деца, които са се измъкнали от лагерите. На една от майките било казано, че синът ѝ няма да се върне у дома, защото „там има война“. Едно от децата пък разказва, че му било обяснение, че ще се върне при семейството си само ако населеното им място падне под руски контрол. Друго момче разказва, че нямало да го върнат при родителите му заради „украинските му виждания“.

Според данни от Украйна повече от 14 700 деца са депортирани в Русия, като някои от тях са станали жертви на сексуална експлоатация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
970 8

Коментари 8

Добави коментар
Хохохохохох :)))))))))))

2023.02.16 | 02:07

7
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw - Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Волинско клане / Бабин Яр - Уикипедия

2023.02.16 | 02:10

8
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU - Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...

2023.02.15 | 19:59

6
Ха-ха-ха, друго си е принудително да те тестват, джендеросват, цензорират и дресират да похапваш червеи. Тоталитарния ЕСсср преписва всиките си недостатъци на Русия. Я се вижте вие бе сополи!
Хари

2023.02.15 | 14:56

5
Еничари отново. Светът не е мръднал последните 100 години. Компютрите и социалните мрежи не променят мисленето на плебса.
Z Z Z Z Z

2023.02.15 | 14:29

4
Само така. Бащите им нацисти ще бъдат денацифицирани, а децата им - превъзпитани така, че да обичат Русия и да пикаят на фашистките гробове на бащите си.
Сърбец

2023.02.15 | 13:41

1
Ще минават я, ако не за части към ес
Русия е кенеф

2023.02.15 | 13:47

3
О, шиптъре, вие мангалите от србско не се обаждайте много, че да няма повторение на мача от 90-те
За богатите лицемерни

2023.02.15 | 13:42

2
Дърти крадливи евреопейци с мазните усмивки

Добави коментар

Водещи новини