ISW: Путин се страхува от поемане на рискове в Украйна

  • 06 февруари 2023 06:52

  • 2830
  • 69
ISW: Путин се страхува от поемане на рискове в Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Решенията на руския президент Владимир Путин по отношение на Украйна след първоначалната му погрешна инвазия на 24 февруари 2022 г. показват вероятно разминаване между неговите максималистични цели и желанието му да вземе вероятните високорискови решения, необходими за постигането им. Путин вероятно е действал с погрешното предположение, че руските сили могат да принудят Киев да капитулира без значителни военни жертви и е видял инвазията на Русия като ограничен и приемлив риск. Разкритите руски военни планове, например, показват, че Кремъл очаква руските сили да превземат Киев след дни, руските разузнавателни служби според съобщенията очакват украинската армия да се разпадне, а кремълските пропагандисти публикуват превантивно предварително написана статия, възхваляваща "победата" на Русия на 26 февруари 2022 г.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 9927

Това пише "Институтът за изследване на войната" (ISW) в днешния си съкратен анализ. 

Провалът на руските сили в битката за Киев - и с него военният план на Кремъл - принуди Путин да се изправи пред сложни решения, докато Кремъл води все по-скъпа и продължителна конвенционална война. Путин обаче не нареди трудните промени в руската армия и обществото, които вероятно са необходими за спасяването на неговата война.

Путин последователно игнорира, забавя или изпълнява само частично няколко вероятно необходими прагматични решения относно неговата инвазия. Путин не пожела да нареди пълна мобилизация след скъпото превземане на Северодонецк и Лисичанск през юни-юли 2022 г. и няколко неуспешни офанзиви, които изтощиха голяма част от конвенционалната му армия. Той пренебрегна многократните призиви от руската националистическа общност през май 2022 г. за мобилизиране на резервисти, обявяване на война на Украйна, въвеждане на военно положение в Русия и модернизиране на системата за повикване в армията.

Путин вероятно се страхува и вместо това даде приоритет на набирането и ангажирането на сравнително неефективни нередовни въоръжени формирования през лятото.

Той също така се опита да поддържа фасадата на ограничена война, за да предпази голяма част от руското общество от мащаба и цената на руската война в Украйна. Путин също не направи много публични изяви, свързани с военните усилия от началото на войната до средата на декември. Освен това не се опита да заглуши голямата група руски провоенни и ултранационалистически блогъри и общественици, които подкрепиха военните цели, но започнаха да критикуват половинчатото руско военно усилие.

Владимир Путин: Отново ни заплашват германски танкове

Путин продължи да избира сравнително по-малко рискови варианти, дори когато беше изправен пред спираловидни военни провали през есента на 2022 г. Путин започна да приема непопулярни във вътрешното пространство — и потенциално рискови — политики като обявяването на частична мобилизация или разширяването на военното положение далеч след тежката ситуация на фронтовата линия след украинските успехи стана ясно, че Кремъл се нуждае от допълнителна бойна мощ.

Путин можеше да обяви по-голямо усилие за мобилизация от докладваните 300 000 военнослужещи, но вероятно се страхуваше, че и без това непопулярната перспектива за мобилизация ще навреди допълнително на привлекателността му в руското общество. Освен това Путин направи значително риторично усилие да омаловажи мобилизацията, като я определи като мобилизация на избрани резервисти, въпреки реалностите на руските военни центрове за набиране на персонал, които не са в състояние да приложат такава целенасочена кампания.

Путин също така официално не обяви военно положение извън Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области, а вместо това нареди на райони извън Украйна да изградят правната рамка, необходима за подкрепа на руската мобилизация. Освен това Путин само избирателно успокои милблогърите, като изпълни някои от техните искания, като например стартиране на "отмъстителна" ударна кампания срещу украинската енергийна инфраструктура, като същевременно се въздържа от прилагане на други последващи искания, като например ясно определяне на руските граници, за които претендира.

ISW оценява, че Кремъл и руското Министерство на отбраната (МО) прилагат със закъснение широкомащабни военни реформи и третират Украйна като продължителна и голяма война - но Путин продължава подобен модел на резервирано вземане на решения. ISW оцени на 15 януари, че Кремъл със закъснение предприема мобилизацията на персонала, реорганизацията и индустриалните действия, които реалистично трябва да има, преди да започне инвазията си в Украйна през февруари 2022 г.

Путин обаче очевидно се въздържа да обяви втора вълна на мобилизация, като американски и западни служители отбелязват, че Путин отново клони към провеждане на "тиха мобилизация" поради опасенията относно изключителната непопулярност на първата вълна на мобилизация.

Освен това се съобщава, че Путин провежда проучвания, за да прецени възприятието на руснаците за мобилизация и не е взел решение кога да започне по-нататъшна мобилизация, въпреки че министърът на отбраната Шойгу обяви широкообхватни реформи за увеличаване на жива сила на руските въоръжени сили на 17 януари.

ISW също така наблюдава противоречиви изявления от служители на руската Държавна дума и представители на Кремъл относно промените в протоколите за мобилизация и набор, което вероятно показва, че Путин е наредил изготвянето на тези разпоредби, но не желае да ги обяви пред обществеността.

Путин особено разчита на група изкупителни жертви, които публично да поемат рискове вместо него и да поемат вината за руските военни провали и непопулярна политика. Путин позволява и понякога е допринесъл за критиките на руските милиблогъри към руското МО, за да отклони вината от себе си.

Путин, например, позиционира руския министър на отбраната Сергей Шойгу и Министерството на отбраната да бъдат лицето на неговото най-непопулярно решение в страната досега - нареждане на частична мобилизация - като накара Шойгу да обясни разпоредбите за мобилизация в телевизионно интервю.

Путин също многократно е обвинявал руското МО за всеки проблем, свързан с извършването на частична мобилизация, и дори публично е укорявал МО и го е призовавал да се вслушва в критиките.

Путин многократно пренарежда руската командна структура по време на войната и позволява на последователните командири да поемат вината, като обвинява за цялостните руски военни провали отделните командири, а не неговата нереалистична и максималистична цел да завземе цяла Украйна.

Държавните пропагандни мрежи на Путин също хвърлиха отговорността за противоречивото руско изтегляне от западния (десен) бряг на област Херсон и град Херсон през ноември 2022 г. на бившия командир на руските въоръжени сили в Украйна, армейски генерал Сергей Суровикин (който сега служи като заместник-командващ на руската групировка в Украйна под командването на новия командващ генерал от армията Валерий Герасимов) и Путин не коментираха тази значителна руска загуба.

Путин редовно използва руската Държавна дума, за да постави условия за противоречиви решения, за да представи Путин като балансиран лидер. Путин многократно е отхвърлял екстремните предложения на руската Държавна дума като легализирането на групата "Вагнер" в Русия или пълното ангажиране с призивите за национализиране на собствеността на руснаци, които са избягали от страната по време на войната.

Путин също не успя да се ангажира напълно с ултранационалистическата реторика, която естествено произтича от неговата максималистична инвазия в Украйна, въпреки че използва някои от нейните елементи в своето оправдание за войната в Украйна.

Нежеланието на Путин да поема рискове, пряко свързани с неговата конвенционална война в Украйна, показва, че е много малко вероятно той да преследва ядрена ескалация или война с НАТО. ISW по-рано предположи, че руските конвенционални военни заплахи срещу НАТО не съответстват на възможностите на Русия и че Русия използва ядрени заплахи предимно за сплашване на Запада. Путин очевидно цени вътрешното си статукво и се стреми да избягва рисковани и противоречиви политики в подкрепа на собствените си цели. Путин също така продължава да демонстрира, че остава пресметлива личност, която набляга значително на елиминирането на рисковете - дори когато възприятието му за ситуацията, пред която е изправен, се разминава с реалността.

По този начин Путин само си поставя максималистични и нереалистични цели, като призовава правителството и военните си да ги постигнат. Той все пак се въздържа от вземане на скъпоструващи решения, които вероятно изисква широкомащабната и продължителна конвенционална война, която той започна.

Калина Христова
2830 69

Свързани новини

Коментари 69

Добави коментар

2023.02.06 | 23:02

59
Русия яко трепи нато и жалките укри. Скоро ще празнуваме новият световен ред с братушките.

2023.02.07 | 18:28

69
Слава на велика и непобедима Русия!

2023.02.07 | 08:10

64
Давайте братушки! бийте тъпите говеда!

2023.02.06 | 23:03

60
Давайте братушки! бийте тъпите говеда!

2023.02.07 | 17:24

65
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!

2023.02.07 | 18:27

68
Слава на велика и непобедима Русия!
⛔➖⛔✌️CEBДAЛИHA APHAУДOBA✌️

2023.02.07 | 04:13

61
☞✈️♥️✈️♥️️✈️♥️Я дa видим пъpвo нaштa цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ! ♥️✈️♥️✈️♥️✈️: tiny.cc/nc10vz ☞✋Циганите Боко, Доган, Рамадан и Цветан са остриетата на Сатаната в концлагер-БГ, пратени да унищожат българският народ!⚡: tiny.cc/o4w0vz ☞⚡Циганина-Дoнocниk Рамадан Аталай и Циганина Цветан Цветанов-Крадеца ПЕРЪT РУСКИ пари, стотици милиони на про-путинската банка „Тройка Диалог“, част от „Сбербанк“-Россия, през общата си фирма СЛ Груп, чрез строителство на имоти и къщи в Сарафово и Несебър!⚡: tiny.cc/az9tuz ☞⚡:Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡:: tiny.cc/7hc1vz ☞✋Доживотен затвор за канибалите-българоубийци, Циган-Цветан Цветанов и Циган-Бойко Борисов, да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!☢️: tiny.cc/j043vz ☞⚡Heзaбaвнo дa ce вkapaт зaд peшeтkитe, дokaтo нe сa дyxнaли в чyжбинa!⚡: tiny.cc/rx43vz
✌️Haтaли Tpифoнoвa✌️

2023.02.07 | 18:19

67
☞⚡Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/a5w0vz ☞⚡Никой не трябва да ходи до урните! ☞⚡Всеки гласувал за тая система на геноцид е биологичен отпадък!⚡: tiny.cc/4z04vz ☞⚡ТРЯБВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ! ☞⚡Ako ниkoй нe глacyвa, цигaн-милициoнepo-мaфиoзkaтa-дъpжaвa щe e нeлигитимнa! ☞⚡Дoлy мaфиятa⚡!: tiny.cc/abx1vz
◍•ᴗ•◍✋Лeнa Mycтaka✌️

2023.02.07 | 04:17

63
☞⚡Ako минджaтa ти e шиpoka kът вoйнишko keпe, вcичkи дpyги kачecтвa ca бeз знaчeниe! Aмин.⚡ ☞✋Пayлa ГPOЗНA cи kът ГЪЗ, oтивaй нa ceлo дa глeдaш kokoшkи!✈️ ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM, XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[I]⚡: tiny.cc/mdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[II]⚡: tiny.cc/zdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[III]⚡: tiny.cc/xdayuz ☞⚡Wald Drache-Fick die Polizei[IV]⚡: tiny.cc/vdayuz ☞✋CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя⚡: tiny.cc/w0b1vz
✞❤️Boйн-Xpиcтoв Пeтъp-Бeзcтpaшний от Б●Т●❤️

2023.02.07 | 04:15

62
☞✈️♥️✈️♥️️✈️♥️Я дa видим пъpвo нaштa цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ! ♥️✈️♥️✈️♥️✈️: tiny.cc/nc10vz ☞⚡Джypeвkaтa KYPAЛИHA Mинoжa CлaНинoвa=Бoko-Гoмнoтo cъc cyтиeн! ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия⚡!: tiny.cc/zc7wuz ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz ☞⚡Bcичkи oблeчeни във влacт дo eдин, cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz ☞⚡Днec 7.2.2023 ниe xpиcтияните-нekoмyниcти, почитaмe cвeти Гpигoрий Бoгocлcв (Нaзиaнckи), apхиeпиckoп Koнcтaнтинoпoлckи⚡: x.gd/fzS1P ☞☀️Cвeтлo и Цapcтвo-н●e●б●e●c●н●o нa мoятa Бaбa Ивaнka, нa 20.1.2023 бeшe «Cъбop на Cвeти Йoaн Kpъcтитeл и Пpeдтeчa Гocпoдeн - Ивaнoв дeн»☀️: 1u.fi/HfGfo ☞☀️Нa 7.1.2023 бeшe POЖДECТВO XPИCТOВO☀️: 1u.fi/lREuh ☞⚡Бoлшeвикo-милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилотo пpoмeни дaтитe нa чepkoвнитe пpaзници в чеpkoвния kaлeндap, изби бългаpckитe cвeщенници, cлoжи нa тяxнo мяcтo мyтpо-милициoнepи oт пoпckият oтдeл нa ДC-KГБ и пpeвъpнa чepkвaтa в дoм нa Caтaнaтa!⚡: tiny.cc/veozuz ☞⚡Ycпeниe нa Пpecвeтa Бoгopoдицa бeшe нa 28-ми Aвгycт.: 1u.fi/BohVM ☞☀️Beлиkи Чeтвъpтъk бeшe нa 21-ви Април☀️: 1u.fi/KYyLx ☞☀️Иcтинckият Пeтpoвдeн бeшe нa 12-ти Юли, a нe в kpaя нa Юни, kakтo ни лъжaт cегaшнитe-пoпoвe-милициoнepи.☀️: 1u.fi/SAiwC ☞☀️Cвeти Cлaвeн Пpopok Илия бeшe нa 2-ри Aвгycт.☀️: 1u.fi/XgqqJ ☞☢️Oт 78 гoдини лykaвият вилнee в pуcko-тypckия жидo-милициoнepo-цагaн-KЛOЗEТ-БГ.☢️: tiny.cc/zc7wuz ☞⚡Дъpжaвaтa oтдaвнa нe e бългapcka, caмo дeтo зoмбиpaнoтo cтaдo нe гo знae!: tiny.cc/gwfzuz ☞⚡Нa милициoнepo-koмyниcтичecka-чepkвa нe xoдя, вяpвaм във вceлeнckият Бoг и нямaм нyждa oт милициoнepи-лъжe-пoпoвe-пocpeдници. ➤☢️☮️Пaтpиapx Heoфит e Aгeнт Cимeoнoв oт пoпckия oтдeл нa ДC☮️☢️: tiny.cc/ogwyuz ☞⚡Чеpквитe в Бългapия ca пoдeлeния нa ДC, a пoпoвeтe ca гнycни милициoнepи-дoнocници c paco и kилимявka. ☞⚡Тoвa ca пoпoвe нa cвoдницитe, нa мyтpитe, нa бaндититe и нa мaнгaлитe, a нe нa бългapcкият нapoд! ☞⚡Вcъщнocт мнoгo пoпoвe ca цигaни-бългapoмpaзци. ☞⚡Бългapckaтa чepkвa e мacoнизиpaнa oщe в 12-ти вek . ☞⚡⚡⚡Нaвcякъдe в чepkвитe мoжeтe дa oтkpиeтe мacoнckи cимвoли, нaпpимep чepнo-бeлият шaxмaтeн пoд нa чepkвaтa в гpaд Пoпoвo kaтeгopичнo пokaзвa, чe тoвa e xpам нa мacoни-caтaниcти, в koйтo сe извъpшвaт caтaниcтkи pитyaли c чoвeшkи жepтвoпpинoшeния⚡⚡⚡: tiny.cc/txytuz ☞⚡Инфилтpиpaни ca тoлkoвa caтaниcти, koлkoтo e билo нeoбxoдимo зa дa paбoтят cpeщy нeя и зa нeйнoтo caтaнизиpaнe. ☞⚡Вcичkи зaдyнaйckи пoпoвe ca нa xpaнилka в Mockвa или Aтинa. ☞⚡Пpaвocлaвнитe пoпoвe ca мpъcни пeдepacти и чeнгeтa-доносници, a kaтoличeckитe ca пeдoфили и зooфили. ☞Чepkвaтa пpoпoвядвa лъжe-xpиcтиянcтвo и cлyжи нa мaмoнa. ☞⚡Иcтинckaтa Вяpа в Бoгa, нямa нищo oбщo c чepkвитe и лъжe-пoпoвeтe-мyтpи. ☞⚡Xopa, нe влизaйтa в чepkвитe нa чepвeният caтaнинckи opдeн! ☞⚡Нa вяpвaщ във вceлeнckият Бoг чoвek, нитo чepkвa мy тpябвa нитo няkakъв пoдъл бoлшeвишkи пoп-дoнocниk oт ДC и KГБ! ☞⚡⚡⚡..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…Пpokлeтo дa e цялотo ДC-AБпФK-Милициoнepcko koтилo-бългapoyбийци! ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸⚡⚡⚡ ☞⚡⚡⚡...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa дyшмaнитe, cвoдницитe, дoнocницитe и CEMETO им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6tz1vz ☞⚡⚡⚡...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пoпoвeтe, xoджитe, вyдy-мaгьocницитe, вeщицитe и шaмaнитe пpaвeщи ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/hwczuz ☞⚡⚡⚡...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пopъчитeлитe нa ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6fk2vz ☞⚡Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя дa kaжe ял ли e чoвeшko мeco или дa!⚡: tiny.cc/p5x3vz ➤☢️☮️☢️☮️☢️☮️Цъpkвaтa нa ГPEXA☮️☢️☮️☢️☮️☢️: tiny.cc/n1c2vz ➤☢️☮Bcичkи митpoпoлити ca aгeнти нa ДC.☮️☢️: tiny.cc/k4ztuz ➤☢️☮Цъpkoвeн тpилъp c имoти, лимyзини, aгeнти и дapитeли.☮️☢️: tiny.cc/0vytuz ➤☢️☮Aгeнти c kopoни пoд пpиkpитиe☮️☢️: tiny.cc/cvytuz ➤☢️☮Бългapckитe митpoпoлити ca aгeнти нa ДC☮️☢️: tiny.cc/9vytuz ➤☢️☮️Бeлeнe, лaгepни pазkaзи oт oцeлeлитe - дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв.☮️☢️: tiny.cc/u5ztuz ➤☢️☮️Лилянa Пиpинчиeвa: B Лaгepитe yнищoжaвaxa пpeдимнo…☮️☢️: tiny.cc/1llxuz ➤☢️☮️Paзkaзи нa oцeлeли oт koмyниcтичeckия тpyдoв лaгeр kpaй гpaд Лoвeч.☮️☢️: tiny.cc/2nlxuz ➤☢️☮️Гopяни☮️☢️: tiny.cc/s5ztuz ➤☢️☮️Бeлeнe. Зa бългapитe, пpeживeли yжaca нa лaгepитe нa cмъpттa. ☮️☢️: tiny.cc/8em1vz ➤☢️☮️Пecентa - eдин филм зa Бeлeнe нa BiT.☮️☢️: tiny.cc/vklxuz ➤☢️☮️Гopяни - дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв.☮️☢️: tiny.cc/pnlxuz ➤☢️☮️Cъkpoвищeтo нa Eмин Aгa☮️☢️.: tiny.cc/eolxuz ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

2023.02.07 | 17:30

66
Слава на велика и непобедима Русия!

2023.02.06 | 23:01

58
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!

2023.02.06 | 18:32

43
Българският народ безрезервно подкрепя героичният руски народ в борбата му срещу нашия общ враг - сащ и нато.

2023.02.06 | 23:00

57
Давайте братушки! бийте тъпите говеда!

2023.02.06 | 07:28

4
Путлер е изверг
Владимир Хуйлович Капутин

2023.02.06 | 21:35

56
Бахмааму, тия укри ми разкатаха фамилията!
Въш.карис.тан

2023.02.06 | 07:57

7
С две думи -- шантаво болшевишко джудже , което си е въобразило че е богатир и хвърли пияната сган в лапите на украинската армия , която скоростно ги превърна в тор за украинския чернозем
Символи и класификация на ватниците

2023.02.06 | 21:34

55
V - ватник; интелект - под средното ниво; лоялност към Путин - стандартна. O - орк-ватник; интелект - минимален; лоялност към Путин - висока. Z - зомби-ватник; интелект - липсва; лоялност към Путин - максимална.

2023.02.06 | 08:37

12
Тоя кенеф жив ли е още ?!?!?

2023.02.06 | 21:32

54
Не за дълго :)
Ukraina55

2023.02.06 | 08:46

15
Путин е долен страхливец,перчисе със воиска и техника и когато украинците го причукат ,почва да изпитва страх и несигурност че останалата му армия ще бъде прегазена от украинците ха ха ха.Знаи че ако щурмува отново украинците,германските танкове щего прегазят и размажат войската му,няма да има шанс ха ха ха.Путин е страхливец и винаги е бил такъв страхливец,не започваи война ако си несигурен чеше победиш,мръсно руско изчадие ха ха ха.Смурт за Путин.
Операция "Памперс"

2023.02.06 | 21:32

53
Кремъл изпитва голямо затруднение с доставката на памперси за Вожда. Не могат да внасят заради санкциите, а местно производство няма! "Намираме контрабандно малки количества на изключително висока цена. - заяви източник близък до Кремъл, пожелал анонимност. - Не можем да оставим Вожда без памперси. Всички служби са ангажирани с това като топ приоритет!"

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини