ЕС напомня на Москва, че Русия следва да осигурява свобода на информацията

  • 03 януари 2023 14:58

  • 781
  • 6
ЕС напомня на Москва, че Русия следва да осигурява свобода на информацията
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Припомняме на Русия, че правото на информация е залегнало в международните документи, по които Москва е страна, посочи днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с обявяването на българския разследващ журналист Христо Грозев за издирване от руските власти.

Русия въведе цензура за войната в Украйна, като одобри закон за наказание на т. нар. "фейк информация", включително за руското нахлуване в Украйна.

Това стана причина много независими руски и чуждестранни медии да напуснат Русия, отбеляза говорителят.

Опитите на Запада да подкопае сътрудничеството между Русия и Китай не постигат успех

ЕС осъжда действията на Русия срещу независимите руски медии и блокирането на достъпа до чуждестранни сайтове, добави той. 

Руските власти искат да лишат руските граждани от независими източници на информация за войната, която предприеха срещу Украйна и зверствата, извършвани от руските сили, посочи говорителят.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
781 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.04 | 22:01

6
1.Западните банки запорираха половината от парите на Путлерофашистите и ще ги използват за възстановяване на Украйна, това са над 600 милиарда долара! 2.Затвориха руските сктокови пазари. 3. Инвестиъторите напуснаха Рускенефа! 4 Инфлацията в рускенефа е над 20% средната в Европа е 8% вие сравнявайте руската рубле се срина с 40% ! 5. Дори и преди санкцийте икономиката на Путлерофашистите беше смешна, голяма колкото тази на Италия! Колкото нефт и газ да имат Путлерофашистите ВЕЧЕ НЕ ГО ПРОДАВАТ и фалитите започнаха да се случват в русия! Скоро ще им фалира и пенсионната система! Чуждите инвестотиро , като Нестле, Адидас, Найк, и много други напуснаха и така над 200 милиарда долара напуснаха рускенефа! Безработицата в Путлерланд достигна звездите и стана 10% . Рускенефа загуби над 11% от Брутният вътрешен продукт! Храна се намира трудно вече в Путлерланд! Да не говорим за изтичането на мозъци пт рускенефа, всички разумни и образовани хора БЯГАТ от ядреният рай на Путлер! И нещата ще стават все по-зле за рускенефа ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА! Всичко, което написах е истина а не зизмислици, както са свикнали да пишат РУСОФИЛИТЕ тук! СЛАВА УКРАИНИ!

2023.01.03 | 15:55

5
Ами ЕС, дайте информация за ваксините, бежанците, броя на геювете, военната помощ за украйна, пуснете руските телевизии, а после искайте информация от русия.

2023.01.03 | 15:38

4
ЕС какъв е за да налага санкции на Русия.
Русия е кенеф

2023.01.03 | 15:05

1
Помнете и никога не го забравяйте!
Майка ти е кенеф

2023.01.03 | 15:11

3
Гаден трол.
чупката

2023.01.03 | 15:11

2
Анално изнасилен психично болен трол-педал.

Добави коментар

Водещи новини