Опитите на Запада да подкопае сътрудничеството между Русия и Китай не постигат успех

  • 03 януари 2023 13:46

  • 496
  • 5
Опитите на Запада да подкопае сътрудничеството между Русия и Китай не постигат успех
©
Слушай новината Слушай новината

Откритите заплахи на Запада да подкопае сътрудничеството между Москва и Пекин не постигнаха успех. Това каза в интервю за ТАСС руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко.

"Като направим равносметка на изминалата 2022 г. в областта на руско-китайското практическо сътрудничество, може да констатираме, че курсът на Запада за откровен шантаж и открити заплахи за подкопаване на сътрудничеството между нашите държави не постигнаха успех", каза дипломатът.

По думите му Пекин, както и Москва, разглежда западните санкции като "политическо оръжие за сдържане на неудобни страни".

„Политико“: Войната в Украйна взе неочаквани жертви – олигарсите

"Съвпадането на позициите по този принципен въпрос ни позволи и в бъдеще да реализираме всички набелязани по-рано споразумения, съвместно да формираме актуална на съвременните предизвикателства архитектура на двустранните търговско-икономически отношения", каза Руденко и добави: "Стокооборотът между Русия и Китай в абсолютни стойности от януари до ноември 2022 г. се увеличи почти с една трета, като надвиши значително рекордните стойности от по-миналата година", пише БТА.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
496 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.04 | 22:01

5
1.Западните банки запорираха половината от парите на Путлерофашистите и ще ги използват за възстановяване на Украйна, това са над 600 милиарда долара! 2.Затвориха руските сктокови пазари. 3. Инвестиъторите напуснаха Рускенефа! 4 Инфлацията в рускенефа е над 20% средната в Европа е 8% вие сравнявайте руската рубле се срина с 40% ! 5. Дори и преди санкцийте икономиката на Путлерофашистите беше смешна, голяма колкото тази на Италия! Колкото нефт и газ да имат Путлерофашистите ВЕЧЕ НЕ ГО ПРОДАВАТ и фалитите започнаха да се случват в русия! Скоро ще им фалира и пенсионната система! Чуждите инвестотиро , като Нестле, Адидас, Найк, и много други напуснаха и така над 200 милиарда долара напуснаха рускенефа! Безработицата в Путлерланд достигна звездите и стана 10% . Рускенефа загуби над 11% от Брутният вътрешен продукт! Храна се намира трудно вече в Путлерланд! Да не говорим за изтичането на мозъци пт рускенефа, всички разумни и образовани хора БЯГАТ от ядреният рай на Путлер! И нещата ще стават все по-зле за рускенефа ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА! Всичко, което написах е истина а не зизмислици, както са свикнали да пишат РУСОФИЛИТЕ тук! СЛАВА УКРАИНИ!
Емѝ...

2023.01.03 | 14:14

1
Какво да каже другарят Руденко, че Китай е6е рашата анално до кръв, че получава от путлер каквото иска без да дава нищо в замяна ли? Не, ще се преструва, че като му го набутат до топките, му харесва.
Анонимен

2023.01.03 | 19:20

4
++++++

2023.01.03 | 14:33

2
То и с Ердо е същата работа.
Z

2023.01.03 | 14:40

3
И така и трябва! Русия и Китай ще управляват света

Добави коментар

Водещи новини