Путин: Таван на цените на руския петрол ще доведе до сериозни последици за световните енергийни пазари

  • 24 ноември 2022 21:31

  • 1459
  • 12
Путин: Таван на цените на руския петрол ще доведе до сериозни последици за световните енергийни пазари
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обсъди в четвъртък опитите на Запада да ограничи цената на руския петрол по време на телефонен разговор с Мохамед Шия ас Судани, новият иракски премиер, съобщи Кремъл, описвайки проведения разговор, предаде Ройтерс.

Според Кремъл, Путин е казал на Судани, че таванът на цените ще има сериозни последици за световния енергиен пазар.

В разговора бяха засегнати опитите на редица западни страни да наложат ограничения върху цената на суровия петрол на Русия, се казва в изявлението на Кремъл. 

"Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 подчерта, че подобни действия противоречат на принципите на пазарните отношения и е много вероятно да доведат до сериозни последици за световния енергиен пазар", посочва още Кремъл.

Москва няма да доставя петрол и газ на страни, които подкрепят въвеждането на ценови таван

През последните дни Европейският съюз и Съединените щати засилиха опитите си да постигнат споразумение за това на какви нива да се постави тавана на цените за вноса на руски петрол, напомня Ройтерс.

Трябва да се има предвид, че Русия и Ирак са както големи производители на петрол, така и членове на формата "ОПЕК +", което определя нивата на петролното производство в опит да направлява световните цени.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1459 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.11.25 | 11:21

12
Тоталното иZперкване! “Руският патриарх Кирил, известен още със светското си и агентурно име Гундяев, заяви, че бъдещето на света зависи от бъдещето на Русия на нейната църква. „От бъдещето на нашето отечество, нашия народ, нашата църква зависи, в пълния смисъл на думата бъдещето на света“, заяви Кирил в своя проповед, цитирана от сайта Патриархия.ru. Той държа реч в подкрепа на руската инвазия в Украйна. В нея той призовава архиереите към „патриотично възпитание“ и „лично участие в изхранването на руското воинство и доброволците“. „Ние трябва да ги подкрепим — и с думи, и с дела, и материално“, казва Кирил. Според него, нападайки Украйна, Русия се бори със „световното зло“. „Ние като църква трябва да вземем участие в борбата на нашето отечество със световното зло, с тази проказа, с това антихристко движение, което може да погуби и целия свят, и Русия“, добавя той. Кирил призовава още църковните деятели да "вдъхновяват воините“, да „работят с интелигенцията, с медиите“. Водачът на руската църква казва още, че Русия „се бори с антихриста“: „Всички сили на антихриста ще бъдат хвърлени срещу нашата страна. (…) Трябва да се мобилизираме. Всеки трябва максимално да изпълнява своя дълг, да отиде там, където вчера още не сме били, при тези, на които вчера още не умеехме да говорим правилно.“
Ukraina55

2022.11.25 | 10:38

11
Не искаш таван на руския газ и петрол,защото няма да можеш да контролираш,пазарите и ЕС щети одрежи крилата.И няма да имаш никакво влияние на световния пазар на газа и петрола,защото Русия ще се разпадне и ще потъне във блатото на разорението и бедност и мизерията ще страдаш жестоко.Слагаите таван на руския газ и петрол и сритаите Путин,здраво във задника.Няма руски газ и петрол,няма контрол на пазара и мъниполация на цените.РФ ще си остане затворник на сопствения си газ и петрол и разрушение на РФ.
Ukraina55

2022.11.25 | 10:14

10
Единствените последици скапан паразит ще е за Русия,унищожаване на цялата руска икономика,и инфраструктурата на русия ще доведе Русия до просешка тояга.Таван на руския газ и петрол ще доведе Русия до унищожение и мизерия на русия,няма да можеш скапан паразит Путин да маниполираш пазарите и цените на газа и петрола и ще бъдеш разорен.Със таван на цените на руския газ и петрол,руската икономика ще бъде разрошена за винаги и няма да получава пари,и да маниполира цените на газа и петрола на световните пазари, няма да имаш контрол и Русия ще бъде разрошена и унищожена.Таван на руския газ и петрол ще унищожи РФ за винаги и няма да има никакво влияние над световните пазари и РФ ще бъде изолирана от света,затънала във бедност и мизерия.Русия ще бъде уништожена за винаги.Слава на ЕС.Смърт за Русия.
PaulaFox

2022.11.25 | 10:01

9
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Няма как да си Българин, и да не обичаш Русия!

2022.11.25 | 09:30

8
Слава на Русия!
Z

2022.11.25 | 03:39

7
ОПЕК+ трябва да ограничи производството на петрол с 50%, цените да ударят 200-300$ за барел и цялото НАТО да фалира.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.11.24 | 23:16

6
Това лилипутче осъзнава ли, че и рускенефа е част от този свят?! :) СЛАВА УКРАИНИ!
.

2022.11.24 | 23:12

5
Завършват КГБ и излизат професори по световна икономика.
иди нахуй, бляд!

2022.11.24 | 22:52

4
Най смешният и жалък политик в света!
Путлер - Капут

2022.11.24 | 22:38

1
кой му вярва на тоя фашо

2022.11.24 | 22:46

3
SHTOTO V GLAVITE IM IMA EXO NA NARKOTICI, ALKOHOL I LGB EVRO
Ei mursho

2022.11.24 | 22:45

2
Koi vjarva na plod na spukan prezervativ na shofior i prostitutka kaji. V V PUTIN E NOMER 1 PROBLEMA E CHE NE SLUSHAT KATO GOVORI, A I DA SLUSHAT NE CHUVAT

Добави коментар

Водещи новини