Депардийо затваря продуцентския си център в Русия

  • 14 ноември 2022 11:24

  • 655
  • 1
Депардийо затваря продуцентския си център в Русия
© Getty Images

Известният актьор Жерар Депардийо закрива продуцентския си център "ПЦ ЖД" в Русия, съобщи ТАСС. Причината е пауза в проектите, цитира агенцията продуцента Арно Фриле, приятел на Депардийо.

"Тази структура бе създадена за развитие на аудиовизуални проекти. Без активна дейност тази система е безполезна, тя изисква разходи дори и в период на застой", каза той. Фриле добави, че решението не е свързано "с настоящата ситуация заради кризата в Украйна", пише БТА.

Депардийо критикува Путин

Фриле съобщи и за спиране на работата над филма за ескадрилата "Нормандия - Неман". Миналата година бе обявено, че снимките по проекта започват в Калининградска област. "Това е руско-френски проект. След началото на кризата френската страна излезе от него, но ние все още се надяваме, че ще можем да го осъществим по един или друг начин", каза Фриле.

Жерар Депардийо има руско гражданство от 2012 г. Той кандидатства за него заради решението на френското правителство да увеличи данъците за богати граждани.

Според издание "Октагон", цитирано от ТАСС, продуцентската компания "ПЦ ЖД" е основана през 2016 г. и се ръководи от "Френски вкусове", друга фирма на Депардийо.
През 2020 г. представител на френския актьор опроверга информации в местни медии, че той закрива три свои компании в Новосибирск, сред които и "Френски вкусове".

През април Депардийо критикува руския президент Владимир Путин за нахлуването в Украйна.

Цветелина Кирилова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.11.14 | 17:26

1
Бегом към Русия безродник долен.

Добави коментар

Водещи новини