Западът осъди планираните от Москва референдуми в Украйна

  • 21 септември 2022 10:24

  • 1027
  • 0
Западът осъди планираните от Москва референдуми в Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Западни лидери осъдиха плановете на Москва за организирането на референдуми в украински области за присъединяване към Русия. Съединените щати, Франция и Германия обявиха, че няма признаят резултатите от допитването.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 7258

Темата беше сред водещите по време на на Общото събрание на ООН, предава БНТ. 

Западът обяви, че няма да признае резултатите от насрочените между 23 и 25 септември референдуми в Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон за присъединяване към Русия. Четирите области представляват 15% от територията на Украйна или площ приблизително с размерите на Унгария, изчислява Ройтерс.

Пред Общото събрание на ООН германският канцлер Олаф Шолц определи плановете на Москва като неприемливи и фиктивни, афренският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ги нарече пародия на демокрацията.

"Путин ще се откаже от войната и имперските си амбиции, ако осъзнае, че не може да спечели тази война. Той унищожава не само Украйна, но и своята страна. Затова не можем да приемем мир, диктуван от Русия и ето защо Украйна трябва да бъде способна да отблъсне руската атака", заяви канцлерът на Германия Олаф Шолц.

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия

"От 24 февруари сме свидетели на връщане на империализма и колониите. Франция отхвърля това", каза френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Европейският първи дипломат Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа заяви, че ЕС ще обмисли допълнителни мерки срещу Русия, ако гласуванията се състоят.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан също потвърди, че САЩ никога няма да признаят организираните от Русия псевдореферендуми.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в Туитър, че фалшивите, по думите му, допитвания не са легитимни и това е поредна ескалация във войната на Путин.

Днес украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога също ще вземе участие в Общото събрание на ООН с предварително записана реч, след като получи специално позволение от държавите членки.

Виолета Симеонова
1027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини