Председателят на руската Дума: Украйна притиска Москва да разшири военните си цели

  • 05 юли 2022 13:39

  • 893
  • 2
Председателят на руската Дума: Украйна притиска Москва да разшири военните си цели
©
Слушай новината Слушай новината

Председателят на руския парламент Вячеслав Володин заяви, че Украйна прави "всичко", за да гарантира, че войските на Москва няма да спрат своята "специална военна операция" на границите на самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР). в Източна Украйна, предаде агенция РИА Новости.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6657

В неделя Москва обяви "освобождаването" на цялата ЛНР на територията на украинската Луганска област и продължава кампанията си да изтръгне съседната ДНР - Донецка област на Украйна - извън контрола на Киев.

Но нейните сили също така са поели контрол над град Херсон и големи части от Херсонска и Запорожка област в южната част на Украйна и са бомбардирали цели в цяла Украйна, както и са предприели неуспешно настъпление към столицата Киев.

Медведев очаква над 400$ за барел петрол при таван на цените за Русия

Припомняме, че от началото на войната обявените от Русия цели неведнъж се колебаят - от пълна "денацификация" до "освобождаване" на двете сепаратистки републики ЛНР и ДНР и/или евентуално прокарване на сухопътен коридор до Крим.

Калина Христова
893 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.05 | 14:35

2
рашистката кypва володин да спре да се прави, че плановете някога са били други. КОЙ КОЙ КОЙ нападна Киев и подви опашка, като му набиха канчето? Не беше ли същата тая рашка-педерашка?
PaulaFox

2022.07.05 | 13:43

1
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини