Медведев очаква над 400$ за барел петрол при таван на цените за Русия

  • 05 юли 2022 12:54

  • 915
  • 2
Медведев очаква над 400$ за барел петрол при таван на цените за Русия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Ако бъде прието предложението на Япония за таван на цените на руския петрол, цената на суровината може да скочи до над 300-400 долара за барел. За това предупреди в "Телеграм" заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6609

На пазара ще има значително по-малко петрол, а цената му ще бъде много по-висока, подчерта той.

Освен това Медведев отбеляза, че Япония "няма да има нито петрол, нито газ от Русия, както и участие в газовия и петролен проект "Сахалин-2", ако бъде въведен таван на цените.

Изказването му е по повод по-ранната заявка на Токио, че планира да защитава интересите си в "Сахалин-2" в Далечния изток на Русия.

Причината е, че руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През издаде указ, с който собствеността върху проекта се прехвърля изключително на дружество с ограничена отговорност, създадено от Москва, като то поема функциите на досегашното дружество Sakhalin Energy Investment Co, в което Shell и японските търговски компании Mitsui и Mitsubishi притежават малко под 50%.

Медведев: Санкциите срещу Русия може да бъдат повод за война

През юни лидерите на Г-7 се съгласиха да проучат поставянето на ценови тавани на вноса на руски петрол и газ, за ​​да се опитат да ограничат способността на Москва да финансира инвазията си в Украйна.

Калина Христова
915 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.05 | 13:33

2
Ха-ха! Тоя от къде взима белото?
PaulaFox

2022.07.05 | 13:26

1
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини