Зеленски: Украйна няма да се отказва от своя територия, за да спре войната

  • 25 май 2022 14:51

  • 987
  • 6
Зеленски: Украйна няма да се отказва от своя територия, за да спре войната
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога каза, че страната му няма да се отказва от територия в замяна на прекратяване на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В свое изказване по видеовръзка на "украинска закуска" на срещата на Световния икономически форум в Давос Зеленски каза, че не вярва, че президентът на Русия Владимир Путин напълно разбира какво се случва в Украйна.

В отговор на въпрос от Фарид Закария от "Си Ен Ен" дали е възможно да бъде договорен край на конфликта Зеленски отговори: "Украйна няма да отстъпва своя територия. Ние се сражаваме в страната си, на нашата земя". Той добави, че войната се води "за нашата земя, за нашата свобода, за нашата независимост и за нашето бъдеще".

По думите на Зеленски като първа стъпка, необходима за дипломатически преговори, Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори и "трябва да демонстрира поне нещо като стъпки за изтегляне на техните военни и оборудване до позициите от преди 24 февруари", когато започна нашествието.

Зеленски поиска още оръжия за борбата с Русия

Константин Тодоров
987 6

Коментари 6

Добави коментар
Слава на Усрайна

2022.05.25 | 17:49

6
Зеленоид Лайнарев то скоро нищо няма да зависи от теб
СПРЕТЕ!

2022.05.25 | 17:33

5
Само ядрена война може да бъде гарантирана, че ще дерайлира големия потенциал на бъдещето. И точно това е посоката, в която англо-американската/натовската организация движи света чрез безкрайни атаки срещу Русия и Китай, включително изявлението миналата седмица от Швеция и Финландия, че те също ще се стремят да се присъединят към НАТО. Твърде късно ли е Обединеното кралство/САЩ/НАТО да махнат пръста си от спусъка, да извадят главата си от задника и да си сътрудничат разумно с Русия, Китай, Индия и други велики нации, за да прогонят бедността от земното кълбо в ренесанса на инфраструктурата и научното развитие и да затворим завинаги вратата на геополитиката?

2022.05.25 | 15:57

3
Ще ще няма начин .
720395

2022.05.25 | 17:22

4
Има, има :) Само гледай ;) Губещия винаги изпълнява волята на победителя. Губеща е северноазиатската кочина. Украйна ще диктува условията на мира.
Украйна

2022.05.25 | 15:55

2
Тогава се отказваме от теб, Зелендрак!
Шишата

2022.05.25 | 15:26

1
То някой ва пита

Добави коментар

Водещи новини