Дмитрий Песков: Путин не възнамерява да въвежда военно положение в Русия на фона на инвазията в Украйна

  • 11 май 2022 15:35

  • 654
  • 4
Дмитрий Песков: Путин не възнамерява да въвежда военно положение в Русия на фона на инвазията в Украйна
© Посолство на Русия в България
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 не възнамерява да въвежда военно положение в страната на фона на инвазията в Украйна. Това каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13377

"Не, това не влиза в плановете му", каза Песков в отговор на въпрос как ще коментира изявлението на директора на Националната сигурност на САЩ Аврил Хейнс, която предположи, че Путин може да въведе в Русия военно положение за поддържане на "специалната военна операция" за защита на Донбас.

Путин: Не ни беше дадена възможност да разрешим ситуацията в Украйна с мирни средства

Говорителят на Кремъл опроверга предположението на бившия съветник на държавния глава Сергей Глазиев за предполагаем планиращ се в Русия държавен преврат. На въпрос на журналисти как ще опише вътрешнополитическата обстановка в Русия, Песков отговори: "Като стабилна".

"За съжаление не зная върху какво се основават тези изводи (на Глазиев), затова нищо не мога да кажа", отбеляза говорителят.

По-рано някои медии съобщиха за изявлението на Глазиев, според когото Западът подготвя в Русия държавен преврат.

Отговаряйки на въпрос как ще коментира думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел за това, че Европейският съюз не може да стане посредник в преговорите между Москва и Киев, но тази роля може да бъде изиграна от Турция, Песков каза: "Преговорният процес започна без посредници и той доста вяло и безрезултатно продължава без посредници. Макар че високо оценяваме и сме признателни за усилията на нашите турски колеги за създаването на необходимите условия за среща в Истанбул".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
654 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
И ПЕСКОВ НЕ ВЪЗНАМЕРЕВА

2022.05.11 | 19:31

4
ДА СЕ ОЗОВЕ НА СЪДА В ХАГА, НО ТОВА ГО ОЧАКВА И ПРЕДСТОИ.
Еми...

2022.05.11 | 17:12

3
Значи 100% ще въведе.
Путинопесков

2022.05.11 | 16:22

2
Абе, Песков ли си, Путинсков ли си, все там, все същото нищожество ще си останеш, все същият измамник, лакей на кремълското чудовище и масов убиец ще си останеш докато мърдаш! Понеже, нищожество Пескоов, малоумният ти и доказано болен от рак "идол" уверяваше, че няма да напада Украйна, ама я нападна по най-свиреп начин, срина със земята цветущи градове и уби хиляди мирни жители, между които и повече от две хиляди деца! така че, Песково нищожество, я се скрий някъде да оплакваш запора на несметното ти имущество, яхти, дворци, миилиони в чужди банки и други имоти, и затвори мръсната си уста, че ужасно смърдиш! Смърдиш на Кремъл!!

2022.05.11 | 16:01

1
Канален плъх

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини