ДЕН 67 ОТ ВОЙНАТА: НАТО започна военни учения на източния фланг

  • 01 май 2022 21:35

  • 11643
  • 38
ДЕН 67 ОТ ВОЙНАТА: НАТО започна военни учения на източния фланг
© gettyimages

67-ми ден от руската инвазия в Украйна. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13671

Проследете най-важните новини в развитие: 

Последвайте канала на

21:06 | 01 май 2022

Вселенският патриарх: Случващото се в Украйна е трагедия, срам

"Случващото се в Украйна е трагедия, срам, който завинаги ще заклейми онези, които са го причинили, онези, които са доказали, че нямат страх от Бога. Изглежда, че Страстната седмица не е свършила за разкъсвания от войната украински народ, за майките от двете страни, които оплакват децата си. И все пак Христос възкръсна", каза Вселенският патриарх Вартоломей в интервю за кипърския вестник "Катимерини Кипру".

Прочети още...
20:43 | 01 май 2022

ЕС обмисля налагане на петролно ембарго върху Русия

Европейският съюз клони към края на годината като срок за налагане на петролно ембарго върху Русия, твърди Ройтерс.

Прочети още...
20:06 | 01 май 2022

Иво Мирчев за оръжието за Украйна: Никой не е казвал, че става дума за безплатна помощ

"Демократична България" внесе предложение да изпратим оръжие в Украйна доста отдавна и много време отне партньорите ни да разберат нашата позиция и да се присъединят към нея. Радваме се, че това е факт. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Иво Мирчев, депутат от "Демократична България" и зам.-председател на енергийната комисия в Народното събрание.

Прочети още...
19:49 | 01 май 2022

Христо Гаджев: Позицията на правителството за оръжието за Украйна е крайно лицемерна

В правителството се държат като демагози с крайно лицемерна позиция - от една страна, не искат да изпращаме оръжие в Украйна, от друга - изпращаме под масата. Това коментира в предаването "Говори сега" по БНТ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Прочети още...
19:39 | 01 май 2022

Руските власти съобщиха за пожар във военен обект и повреден мост в граничещи с Украйна области

Един човек е бил ранен при пожар в обект на руското министерство на отбраната в южната Белгородска област близо до границата с Украйна, съобщи губернатор Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс. 

Прочети още...
19:30 | 01 май 2022

Министърът на отбраната: Военната помощ за Украйна няма да удължи войната

"Не виждам сериозна промяна в данните за износ на оръжие за Украйна, имало е увеличение и преди. Нямам данни за такъв индиректен износ, вицепремиерът Нинова вече даде отговор. Основният въпрос не бива да е дали военната помощ ще продължи войната или ще я спре, защото това може да стори само този, който я е започнал. Военната помощ за Украйна няма да удължи войната". Това заяви министърът на отбраната Драгомир Заков в предаването "На фокус" по Нова телевизия.

Прочети още...
19:21 | 01 май 2022

Зеленски потвърди, че около 100 цивилни са евакуирани от "Азовстал"

Около сто цивилни са евакуирани от "Азовстал" в Мариупол, обяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, предадоха световните агенции.

Прочети още...
18:38 | 01 май 2022

Кирил Петков разкри каква помощ е поискал Зеленски от България

Не мисля, че имаше предвид нас. Той много добре ни познава и знае, че защитаваме българския интерес. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ премиерът Кирил Петков по повод днешните думи на президента Радев, че "политически шарлатани да разпалват страстите от войната за своя употреба".

Прочети още...
17:53 | 01 май 2022

Британското разузнаване: Русия опитва да наложи траен контрол в Херсон

По дани на британското разузнаване, Русия се опитва да наложи „траен контрол и силно политическо и икономическо влияние“ в превзетия украински град Херсон.

Прочети още...
17:43 | 01 май 2022

Драгомир Заков: Западът закъсня да осъзнае какво се случва в Украйна

Никой не може да гарантира сигурността в Черноморския район без България и Румъния, заяви българският министър на отбраната Драгомир Заков в интервю за Аджерпрес.

Прочети още...
17:38 | 01 май 2022

ООН потвърди, че е в ход евакуация на цивилни от "Азовстал"

ООН потвърди, че е в ход операция по евакуацията на цивилни от стоманодобивния комплекс "Азовстал" в Мариупол в Украйна. Операцията протича в координация с "Червения кръст", предадоха световните агенции.

Прочети още...
17:20 | 01 май 2022

Папата: Мариупол е варварски бомбардиран

Папа Франциск описа войната в Украйна като „ужасяващо отстъпление от страна на човечеството“, което го е накарало да „страда и плаче“, и призова за отварянето на хуманитарни коридори за евакуация на хората в завода „Азовстал“ в Мариупол, предаде Ройтерс. 

Прочети още...
16:52 | 01 май 2022

Стартира кандидатстването по програмата за хуманитарна помощ за бежанци от Украйна

Стартира кандидатстването по Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Украйна за втори отчетен период от 01.04. - 30.04.2022 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Прочети още...
16:32 | 01 май 2022

Войната в Украйна бе тема на разговори между японския премиер и виетнамски лидери при посещение в Ханой

Японският премиер Фумио Кишида обсъди днес войната в Украйна с виетнамски лидери в Ханой и каза, че в разговорите е било изразено съгласие за необходимостта от зачитане на международното право и отхвърляне на употребата на сила, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Прочети още...
16:14 | 01 май 2022

НАТО започна военни учения на източния фланг

Полската армия съобщи днес за началото на военни учения с участието на хиляди войници от НАТО, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Прочети още...
15:21 | 01 май 2022

Русия заяви, че 46 цивилни са били евакуирани от района около "Азовстал" в Мариупол

Две групи цивилни, наброяващи общо 46 души, са били евакуирани вчера от района около обсадения завод "Азовстал" в украинския град Мариупол, предадоха световните агенции, като се позоваха на направено днес изявление от руското министерство на отбраната.

Прочети още...
15:03 | 01 май 2022

Русия може да конфискува активи на "неприятелски страни"

Русия може да конфискува базирани в страната активи на страни, които смята за неприятелски в отговор на предложение на САЩ за продажба на активи на руски олигарси и плащане на средствата на Украйна, предаде АФП.

Прочети още...
14:19 | 01 май 2022

Русия обяви, че е поразила американски оръжия край Одеса

Руското министерство на отбраната обяви днес, че е нанесло удари по оръжия, доставени на Украйна от САЩ и европейски държави и е унищожило писта на военно летище край украинския град Одеса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Прочети още...
13:20 | 01 май 2022

Шолц защити предпазливия подход на Германия към изпращането на тежки оръжия за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли критиките, че Берлин не показва лидерство в усилията на Запада за снабдяване на Украйна с тежко въоръжение за отблъскване на руското нашествие и каза, че предпочита да проявява предпазливост, отколкото да взема прибързани решения, предаде Ройтерс.

Прочети още...
12:49 | 01 май 2022

Турският президентски говорител Ибрахим Калън се срещна в Киев със Зеленски

Турският президентски говорител Ибрахим Калън се срещна в Киев с украинския президент Володимир Зеленски, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Прочети още...
12:35 | 01 май 2022

ООН: Милиони тонове неизползвано зърно са блокирани в Украйна

Износът на зърно е изключително труден, тъй като украинските пристанище и морските пътища към страната са недостъпни заради руската инвазия, посочи представителят на специализираната агенция на ООН за борба с глада в света.

Прочети още...
11:13 | 01 май 2022

Зеленски се е срещнал с Нанси Пелоси

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи днес, че е провел среща с председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и сподели видео от визитата й, предаде Ройтерс.

Прочети още...
09:50 | 01 май 2022

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция

Руски военен самолет за кратко е нарушил въздушното пространство на Швеция, предаде ДПА.

Прочети още...
09:42 | 01 май 2022

Калоян Икономов за ужаса от войната и това да се взриви ракета до теб

„В Киев видяхме ужаса на войната във всеки един смисъл на думата“, каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Калоян Икономов, който беше част от българската делегация в Украйна.

Прочети още...
07:14 | 01 май 2022

Кремъл: Украйна плаща със зърно за оръжието от Румъния

Украйна ежедневно снабдява Румъния с храна и получава оръжие в замяна. Това заяви това на брифинг ръководителят на руския Национален център за управление на отбраната генерал-полковник Михаил Мизинцев, цитиран от РИА "Новости".

Прочети още...
07:07 | 01 май 2022

ПВО на Одеса е свалила 7 руски бойни самолета

Противовъздушната отбрана на Одеса работи "много добре", като сваля руски въздушни цели.

Прочети още...
07:00 | 01 май 2022

Зеленски: Руските командири лъжат войниците си, пращат хиляди на смърт

Украинският президент Володимир Зеленски премина на руски в еженощното си видеообръщение, за да призове руските войници да откажат да се бият в Украйна и каза ,че дори техните генерали очакват десетки хиляди от тях да умрат, предаде Асошиейтед прес.

11643 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Анонимен

2022.05.02 | 01:10

38
По централната руска телевизия вече говорят открито за ядрена световна война. Казват че така Русия със сигурност ще спечели. Защото руснаците щели да отидат в рая, а всички други просто щели да умрат. Обаче Свети Петър гледал руска телевизия. И от Рая като разбрали, че руснаците ще идват, подали молба за членство в НАТО.
Анонимен

2022.05.02 | 00:49

37
По централната руска телевизия вече говорят открито за ядрена световна война. Казват че така Русия със сигурност ще спечели. Защото руснаците щели да отидат в рая, а всички други просто щели да умрат. Обаче Свети Петър гледал руска телевизия. И от Рая като разбрали, че руснаците ще идват, подали молба за членство в НАТО.

2022.05.01 | 12:03

1
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните.
Bai dun

2022.05.01 | 19:20

36
Male ma si tup kato hralupa kvi sa tia bezmislici kade pishes be
ИЛЮМИНАТ

2022.05.01 | 18:22

28
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО......
Русофоба е педал

2022.05.01 | 17:18

27
и всеки манаф го плющял
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.01 | 15:17

12
До този, който пита дали Украйна е освободила БГ от турско робство. Да, отговара е ДА! Защото в ''червената армия'' е имало много МНОГО украинци! Така че, ДА!
Ahaaam

2022.05.01 | 14:27

10
I na na kraq Ukr. Osvobodi bg ot tyrsko rostvo?!
Адмирации

2022.05.01 | 13:47

9
Отлично и точно формулирано.
Един

2022.05.01 | 12:25

3
Много е лошо да си прост, пък да не го осъзнаваш
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.01 | 12:28

4
Русофили, имам въпрос към вас руска ви майчина... вярно ли е че, в околностите на Чернобаевка, Херсонска област е възникнала престрелка между бойна част на кадировците и подразделение на бурятите. Бурятите не били доволни, че те винаги са в острието на атаката и служат за пушечно месо, а кадировците винаги "осигурявали тила". На всичкото отгоре, кадировците взимали и лъвския пай от намародерстваната плячка, което вече преляло чашата на търпение.??? хахаххаха
Роктоквий Папалузев

2022.05.01 | 18:23

35
Що не казваш кога те думкахме до стадион Васил Левски
Роктоквий Папалузев

2022.05.01 | 18:23

34
Що не казваш кога те думкахме до стадион Васил Левски
Роктоквий Папалузев

2022.05.01 | 18:23

33
Що не казваш кога те думкахме до стадион Васил Левски
Роктоквий Папалузев

2022.05.01 | 18:23

32
Що не казваш кога те думкахме до стадион Васил Левски
Роктоквий Папалузев

2022.05.01 | 18:23

31
Що не казваш кога те думкахме до стадион Васил Левски
Роктоквий Папалузев

2022.05.01 | 18:23

30
Що не казваш кога те думкахме до стадион Васил Левски
Роктоквий Папалузев

2022.05.01 | 18:23

29
Що не казваш кога те думкахме до стадион Васил Левски
Русофоба е педал

2022.05.01 | 17:16

25
и всеки бездомник го е трескал. хахахахаха
наблюдател

2022.05.01 | 15:24

14
няма обиди, няма лъжа, няма измама. казах - вярно е, ама първо разкатаха фамилията на оная дето те е изсрала. няма обиди във фактите!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.01 | 15:18

13
Както обикновено рускенефския циганин като го затапят със фактология започва да обижда! Друго от получовек не съм очаквал! Всички русофили сте получовеци защото имате половин мозък и използвате 1/3 от него :)
наблюдател

2022.05.01 | 15:17

11
вярно е. всичко това се случи след като го мушнаха на майка ти в анyca. бях там и мога да потвърдя!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.01 | 13:06

8
Рускенефа се превърна в нбаси ислямската джамахирия със призивите и вярванията си хахаха
Ivan

2022.05.01 | 12:49

6
_________ Vot i(: pak isterii :)i harasho __________
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.01 | 12:36

5
"След като Путин обяви, че всеки руснак паднал в битка отива в Рая, Раят подаде молба за членство в НАТО."
Българин

2022.05.01 | 15:38

15
Много тъп народ пише тука! Укро-нацистите трябва да бъдат смачкани! Руснаците трябва да ги изтрият !
натовците са педали

2022.05.01 | 17:17

26
а нашите педали са зайчета посрани
НИЕ СМЕ НАТО

2022.05.01 | 16:56

23
Иначе Путин отдавна да ни е забърсал. Да му мислят тия извън алианса
Днес Украйна

2022.05.01 | 16:39

20
Утре ние ще сме нацифицирани, или нещо подобно беше

2022.05.01 | 16:39

19
Платена свиньо, руските окупатори трябва да бъдат изгонените и поставени на колене ЗАВИНАГИ
долния

2022.05.01 | 16:03

17
ама бас хващам, че не чуваш как опъваме жена ти в съседната стая
716840

2022.05.01 | 15:57

16
Чувам далечен жален путиноиден вопъл :)
БАЛКАНСКИ БАТАЛЬОН

2022.05.01 | 16:55

22
Се сформира за военна подкрепа за Украйна...
ЛГБТ Батальон

2022.05.01 | 17:15

24
от лесбита и пендита.
Много се краде

2022.05.01 | 16:42

21
За да имаме слаба армия, това е умишлено, за да сме лесни за опоскване.

2022.05.01 | 16:34

18
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните.
Неизвестен

2022.05.01 | 13:03

7
БРАВО ГОСТ! 99% ОТ БЪЛГАРИТЕ МИСЛЯТ КАТО ТЕБ! МИЖИТУРКИТЕ СЪЩО,НО ГИ Е СТРАХ ДА ПРИЗНАЯТ!

2022.05.01 | 12:09

2
Айде пак махленски изказвания.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини