Генералният секретар на ООН иска отделни срещи с Путин и Зеленски

  • 20 април 2022 22:00

  • 1040
  • 3
Генералният секретар на ООН иска отделни срещи с Путин и Зеленски
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно e поискал да се срещне поотделно с президентите на Русия и Украйна, Владимир Путин и Володимир Зеленски, за да обсъдят стъпки за постигане на мир, предаде Ройтерс, като се позова на неговия говорител Стефан Дюжарик.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13288

Той съобщи днес, че две отделни писма, в които се отправя молба Гутериш да бъде приет от Путин в Москва и от Зеленски - в Киев, са били предадени съответно в руското и украинското постоянно представителство в световната организация вчера следобед. "Генералният секретар (на ООН) каза, че в този много важен и опасен момент би искал да обсъди спешни стъпки за постигане на мир в Украйна, както и бъдещето на мултилатерализма въз основа на Устава на ООН и международното право", отбеляза Дюжарик.

Лавров разкри от какво зависи резултатът на преговорите с Украйна

Вчера Гутериш призова за четиридневно хуманитарно спиране на боевете в Украйна по случай православния Великден, което да позволи на цивилните да напуснат безопасно районите на военни действия и да бъде доставена помощ до тежко пострадалите райони, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1040 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българ

2022.04.21 | 05:53

3
Дайте му на тоз човек памперс и торба с трохи да храни патките в парка ,но не го оставяйте да води!Толкова ли няма 40-50 г. умни люде за този пост!Да комунизмът има ново лице и той се казва ЕС!Заменихме мумиите и режима на СССР със ЕС-сесер за една торба пари които само политиците виждат но не и народа и икономиката ни!То за това и канадската хиена следва модела на Борисов целуване на ЕС задници и стриктно спазване на каквото му кажат от там ако трябва и на война ще ни прати!

2022.04.21 | 01:10

2
впечатляващо в целият диалог ./. монолог е следното - от Русия всъщност като представители я познаваме : Владимир Медведев в напоследък един сенатор Шугуин или подобно , забравих точното, иначе там вече всичко се изчерпва , освен това едни чертви на Русия , от живущи в Лондона до живущите някъде другаде . Би ми било интересно да чуем напреимер ексилен едуард сновден , edward snowden , ония шпионин с убежище в русия , какво мисли той ?

2022.04.21 | 00:51

1
правилно . в немската про-руска телевизията нощното последни дни време в т.н. шоу Markus Lanz (по тенор на чуваните позици подобно шоу Трифонов преди ИТН и парламента ) чуем само дискусии относно още и още траеша десетгодишна война . Не ми е жал за немската телевизия както и Markus Lanz шоу (по тенор на чуваните позици подобно шоу Трифонов преди ИТН и парламента ) , но война развитие носи , освен своето ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини