Украйна отхвърли твърдение на сръбския президент

  • 18 април 2022 18:06

  • 1998
  • 4
Украйна отхвърли твърдение на сръбския президент
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Украинското външно министерство категорично отхвърли неоснователните обвинения на сръбския президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. за участие на Украйна в отправянето на фалшиви съобщения за бомби на гражданските полети на сръбската авиокомпания към Русия, заяви днес говорителят на министерството Олег Николенко, цитиран от вестник "Данас".

Пред агенция Укринформ Николенко изрази недоволство от факта, че Сърбия още не се е присъединила към санкциите на ЕС срещу Русия заради непредизвиканата агресия срещу Украйна.

Силни санкции и единството на демократичния свят могат да спрат тази война. Призоваваме Белград да види истината и да се присъедини към подкрепата за Украйна и ценностите, на които е основана обединена, демократична Европа, каза говорителят.

Сърбия, която зависи почти изцяло от руския газ и петрол, отказва да наложи санкции срещу Москва и запазва редовни полети до руската столица.

Сърбия съжалява за войната в Украйна, но няма да въвежда санкции срещу Русия

Откакто Русия започна война в Украйна над 10 сръбски полета бяха принудени да се върнат в Белград или Москва заради бомбени заплахи, а белградското летище бе евакуирано най-малко три пъти, отбелязва БТА.

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви снощи за ТВ Пинк, че авиокомпанията Еър Сърбия ще продължи да изпълнява полети към Русия въпреки заплахите.

"Чужди (разузнавателни) служби на две страни правят това. Едната е член на ЕС, а другата е Украйна", каза снощи Вучич, без да представи доказателства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1998 4

Коментари 4

Добави коментар
патриот

2022.04.18 | 23:31

4
Руснаците са булшевико-фашисти най-долното и мръсно племе на света. Пълна мобилизация за изолацията им! Да мизерства тая паплач от агресори.
tikvata

2022.04.18 | 21:10

3
ukraicite sa mrasnici samo putin 6te gi opravi
bai stavri

2022.04.18 | 21:08

2
ukraincite sa fa6isti
Анонимен

2022.04.18 | 19:21

1
Вучич =Путин. Кой му вярва.

Добави коментар

Водещи новини