Грузия против референдум в Южна Осетия за присъединяване към Русия

  • 31 март 2022 14:06

  • 565
  • 2
Грузия против референдум в Южна Осетия за присъединяване към Русия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Разговорите за референдум в отцепилата се грузинска област Южна Осетия за присъединяване към Русия са неприемливи. Това заяви грузинският външен министър Давид Залкалиани, цитиран от "Ройтерс" и ТАСС.

Изказването му идва, след като вчера президентът на отцепилата се от Грузия територия Анатолий Бибилов заяви, че страната ще предприеме правни стъпки за официално присъединяване в близко бъдеще към Русия, която я призна за независима, предостави й сериозна финансова помощ, предложи на хората си руски паспорти и разположи там войски.

Сили на НАТО участват в учение в Грузия

Бибилов подчерта, че страната е пропуснала шанса си да стане част от Русия през 2014 г., но той няма да позволи това да се случи отново.

Преди това контролираните от Русия Донецка и Луганска народни републики също обявиха, че в някакъв момент в бъдеще ще обмислят започването на официална процедура за присъединяване към Руската федерация.

Калина Христова
565 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.31 | 14:17

1
Това е подхода на Путин. Принудителен референдум, а след това анексиране с военна сила. До сега няма нито една държава в света, която да е анексирала своя съседка, освен Русия.
б

2022.03.31 | 14:24

2
братле ти си тъпо копеле нищо друго. дори и да се опитам да ти обясня за съжаление няма да ме разбереш

Добави коментар

Водещи новини