ДЕН 23 ОТ ВОЙНАТА: България гони 10 руски дипломати

  • 18 март 2022 19:00

  • 12023
  • 14
ДЕН 23 ОТ ВОЙНАТА: България гони 10 руски дипломати
© Novini.bg

Novini.bg следи на живо за вас всичко, което се случва във войната между Русия и Украйна:

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

Последвайте канала на

22:50 | 18 март 2022

Общо 9145 души са евакуирани днес от Украйна

Общо 9145 души бяха изведени днес от украински градове през хуманитарни коридори, значително повече, отколкото вчера, съобщи висш украински представител, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
22:28 | 18 март 2022

Путин с първа публична поява от доста време, перифразира Библията, за да оправдае войната

Руският президент Владимир Путин излезе на сцената на стадион "Лужники", където се проведе празничен митинг-концерт по повод осмата годишнина от присъединяването на Крим към Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Прочети още...
21:47 | 18 март 2022

Путин и Макрон обсъдиха подхода на Русия за постигане на потенциално споразумение

Руският президент Владимир Путин обсъди по телефона конфликта в Украйна с френския си колега Еманюел Макрон. В разговора той е запознал Макрон с подхода на Москва за постигане на потенциално споразумение за прекратяване на военните действия в Украйна. Това съобщи Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
21:25 | 18 март 2022

Британското разузнаване смята, че Русия преминава към стратегия на изтощаване в Украйна

Ръководителят на британското военно разузнаване заяви, че Русия преминава към "стратегия на изтощаване", след като не е успяла да постигне целите си при нахлуването в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Прочети още...
19:55 | 18 март 2022

Кметът на Лвов апелира за международна помощ за бежанците

Кметът на западния украински град Лвов Андрий Садови призова за международна помощ, за да се погрижи за стотиците хиляди бежанци от войната в своя район, съобщи ДПА.

Прочети още...
19:35 | 18 март 2022

Русия: Изминат е "половината път" по въпроса за демилитаризацията на Украйна

Москва и Киев са "по средата на пътя" по въпроса за демилитаризацията на Украйна, а вижданията им са най-сходни за неутралитета на Украйна и отказа й от присъединяване към НАТО, заяви руският преговарящ Владимир Медински, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
18:06 | 18 март 2022

Русия загуби един от най-добрите си командири в Украйна

Един от най-добрите командири на руските парашутисти е загинал по време на бойните действия в Украйна, съобщиха световните агенции. 

Смъртта на полк. Сергей Сухарев (на снимката) от 331-ви гвардейски парашутно-щурмови полк от град Кострома бе официално оповестена и от държавната телевизия в Москва.

Прочети още...
18:02 | 18 март 2022

Зеленски: Над 130 души са били спасени от театъра в Мариупол, но стотици остават под отломките

Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди, че над 130 души са били спасени от театъра в Мариупол, бомбардиран от руските сили, но добави, че стотици хора остават под отломките, предадоха световните агенции.

Прочети още...
17:44 | 18 март 2022

Си Дзинпин към Байдън: Трябва да държим двустранните си отношения на правилната пътека

Китайският президент Си Дзинпин е заявил във видеоразговор с американския държавен глава Джо Байдън, че конфликтът в Украйна не е в ничий интерес, съобщават китайски медии. 

"Междудържавните отношения не могат да бележат напредък на сцената на конфронтация", е казал Си Дзинпин на Джо Байдън.

Прочети още...
16:57 | 18 март 2022

Министърът на отбраната на САЩ пристигна в България

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вече е в България. Той е кацнал във военновъздушната база на Българската армия в Безмер. 

Остин е на двудневно работно посещение в нашата страна по покана на министъра на отбраната Драгомир Заков. Те ще обсъдят теми от интерес и за двете страни. 

Прочети още...
16:03 | 18 март 2022

Владимир Путин: Ще изпълним набелязаните цели

"Ние ще изпълним набелязаните цели", това заяви руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости. 

Държавният глава днес произнесе реч по време на тържество по повод анексията на украинския черноморски полуостров Крим (утре се навършват осем години от подписването на договора между отцепилата се от Киев т.нар. Република Крим и Москва за присъединяват към Русия) на московския стадион "Лужники".

Прочети още...
16:02 | 18 март 2022

Кадиров: Няма по-върл военен и икономически престъпник от Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън няма право да дава оценки за действията на руския държавен глава Владимир Путин. Това коментира лидерът на Чечения Рамзан Кадиров, пише ТАСС. 

"Джо Байдън, опитвайки се да влезе в ролята на благороден каубой, реши да даде оценка на президента на Русия Владимир Путин, като го нарече "военнопрестъпник". Това е същият човек, който през живота си е извършил толкова злини против човечеството, че практически всяко негово деяние, от който и да било отделен ден е достатъчно, за да бъде изправен той пред най-строг съд", написа днес Кадиров в Телеграм.

Прочети още...
15:58 | 18 март 2022

Русия с нова заплаха за мира: Този път към Балканите

Президентът на Русия Владимир Путин разполага със списък от държави, според който тяхно евентуално членство в НАТО би било заплаха за националната сигурност на Руската федерация, ако Алиансът продължи разширяването си на изток. Нещо повече, Путин не желае страните, които под една или друга форма са под руско влияние, да влизат в Евроатлантическия блок.

Прочети още...
15:39 | 18 март 2022

Зеленски очаква напредък по молбата на Украйна за присъединяване към ЕС до месеци

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че днес е разговарял с ръководителката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите му Украйна очаква да бъде постигнат напредък по молбата ѝ за присъединяване към Европейския съюз през следващите месеци, съобщи Ройтерс, цитирана от Би Ти Ви. 

Прочети още...
15:21 | 18 март 2022

Самолетът на Лавров извърши странен курс

Самолет, на чийто борд има информация, че е бил руският външен министър Сергей Лавров, е летял до Пекин, когато в един момент внезапно обърнал над Новосибирск и се върнал в Москва. 

По график първият дипломат на Русия е трябвало да има посещение в китайската столица в четвъртък, но до момента не е ясно какво е довело до промяна в плана – дали Китай е отменил срещата с Лавров, или Путин е наредил самолетът да се върне обратно в Москва, пише германския вестник "Билд".

Прочети още...
15:07 | 18 март 2022

Руското посолство в София за изгонването на 10-те дипломати: Този враждебен демарш в скоро време ще получи съответната оценка

"Днес МВнР на България за пореден път обяви за изгонване на дипломати на посолството на Русия в България. Този път броят на колегите ни, обявени за „персона нон грата", неприятно изумява с мащаба си, това заяви  посолството на Москва в София.

Прочети още...
14:49 | 18 март 2022

Украинският външен министър: Сергей Лавров ме нарече Йозеф Гьобелс

"Руският ми колега Сергей Лавров ме нарече Йозеф Гьобелс", това каза външният министър на Украйна Дмитро Кулеба пред изданието "Украинская правда". 

Дипломат номер едно на Киев разказа пред медията за срещата си с Лавров в турския морски курорт Анталия, проведена миналата седмица.

Прочети още...
13:33 | 18 март 2022

Кремъл: Байдън обижда Путин от раздразнителност и умора

Кремъл нарече коментарите на американския президент Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин "лични обиди", отбелязвайки, че забележките на Байдън изглежда са били подхранвани от раздразнение, умора и склонност към забравяне, съобщава "Ройтерс".

Прочети още...
12:48 | 18 март 2022

България гони 10 руски дипломати

По предложение на компетентните власти на Република България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви днес 10 руски дипломати, акредитирани у нас,  за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната, съобщиха от българското министерство на външните работи.

Прочети още...
12:36 | 18 март 2022

Петков отговори дали България ще достави оръжие на Украйна

Премиерът Кирил Петков даде отговор на горещия въпрос дали България се готви да предостави оръжие на Украйна. 

След вчерашния арест на експремиера Бойко Борисов, се появиха твърдения, че действията на МВР са прах в очите, за да се измести фокуса от това, че страната ни ще изпрати военна помощ на Украйна. Кирил Петков нарече това „фалшиви новини“.

Прочети още...
12:11 | 18 март 2022

Владимир Путин: Военните ни полагат всички усилия, за да опазят живота на цивилните украинци

"Нашите военни полагат всички усилия, за да опазят живота на мирните украинци", това каза руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Президентът на Руската федерация и канцлерът на Федерална република Германия осъдиха ситуацията около Украйна. "По време на разговора, проведен по инициатива на Берлин, господин Путин отбеляза, че руските военни в Украйна полагат всички усилия, за да опазят живота на мирните граждани", посочиха от Кремъл.

Прочети още...
11:16 | 18 март 2022

Сергей Лавров: Може да разчитаме само на себе си

"Нашата страна може да разчита само на себе си и своите съюзници", това каза руският външен министър Сергей Лавров пред РИА Новости.

По думите на министъра санкциите, наложени на страната му от Европейския съюз, Великобритания, САЩ и други държави заради инвазията на Русия в Украйна, ще се засилват.

Прочети още...
11:08 | 18 март 2022

Русия обяви, че силите на ДНР "затягат пръстена на обсадата" около Мариупол

Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че силите на Донецката народна република, с помощта на руските въоръжени сили, "затягат пръстена на обсадата" около украинския пристанищен град Мариупол, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

Според руското военно ведомство в центъра на Мариупол се водят сражения.

Прочети още...
10:01 | 18 март 2022

Украински журналисти ще получат каски и бронирани жилетки от ООН

"Украинските журналисти, които отразяват действията на фронтовите линии, ще получат каски и бронирани жилетки", предаде Би Би Си.

"От централата на ООН в Ню Йорк заявиха, че смятат да изпратят 125 бронирани жилетки и каски", посочи още британската медия.

Прочети още...
08:55 | 18 март 2022

Янез Янша: Руската армия никога няма да превземе Киев

Руската армия никога няма да превземе Киев, заяви словенският премиер Янез Янша, споделяйки впечатленията си от пребиваването в столицата на Украйна, която посети във вторник заедно с премиерите на Полша и Чехия за разговори с ръководството на Украйна, съобщи Танюг. 

Говорейки пред словенската телевизия, Янша каза, че това е било посещение за окуражаване на украинските лидери. Преди всичко това бе посещение, което да покаже, че не сме отписали Украйна, подчерта Янша, добавяйки, че много дипломати, представители на международни организации и корпорации са се изтеглили от Украйна още преди нападението на Русия. 

Прочети още...
08:26 | 18 март 2022

Руски ракети поразиха район близо до летището на Лвов

Руски ракети поразиха район близо до летището на Лвов, съобщи кметът на украинския град Андрий Садови, предаде Ройтерс.

Градоначалникът поясни, че самото летище не е засегнато от ракетната атака.

Прочети още...
08:03 | 18 март 2022

Нидерландските власти вече са замразили повече от 200 милиона евро руски активи

Нидерландските власти вече са замразили или иззели повече от 200 млн. евро (223 млн. длора) активи на физически и юридически лица, санкционирани след руската инвазия в Украйна, съобщи вчера управителят на централната банка Клас Кнот, цитиран от Ройтерс.

Управителят направи това разкритие по време на телевизионно интервю.

Прочети още...
07:36 | 18 март 2022

Украйна: Общо повече от 60 000 са евакуирани по хуманитарни коридори

Общо 3810 души са били евакуирани вчера от украински градове по хуманитарни коридори, съобщи агенция "Интерфакс Украйна", цитирайки високопоставен служител, което е доста по-малко от вчера, отбелязва Ройтерс.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук каза на пресконференция, че близо 2000 души са успели да напуснат обсадения Мариупол.

Прочети още...
07:21 | 18 март 2022

Александър Ганчев от Украйна: Одеса се готви за война

Одеса се подготвя за война. За съжаление. Няма нищо по-страшно от войната. Това каза в "Денят започва" Александър Ганчев от Политехнически университет в Одеса.

Той в момента е в Бесарабия, където помага да се приемат и настаняват бежанци от източната част на Украйна. По-специално семейство от българския квартал на Николаев. Този квартал е бил подложен на атака преди четири-пет дни, бяха разрушени къщите и има загинали, разказва Ганчев.

Прочети още...
06:53 | 18 март 2022

Пентагонът: Движението на руските части в много райони на Украйна е "замразено"

Украинските контраатаки и логистичните проблеми на руската армия възпрепятстват движението ѝ, твърдят британски военни експерти.

Според Пентагона, движението на руските части в много райони на Украйна е "замразено". Обстрелът на Харков продължава, но градът успява да отблъсне нападението. Критична е ситуацията в Мариупол след обстрела на театъра. Има оцелели, но входът на сградата е затрупан и до тях трудно стигат спасители.

Novini.bg
12023 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2022.03.18 | 14:11

7
Ако ги бяха сринали краварите щеше да е демократично внасяне на демокрация,примери колкото щеш"Сърбия,Сирия,Либия,Сомалия,Камбоджа и още и още неизброими са" и всички им ръкопляскат,даже им помагат в сриването,когато срива бляда е терор.Извод-най демократично и добре е да те срине краваря.всички сринати и унищожени от краваря са радостни,щастливи и благодарни за демократичното унищожение.
ddd

2022.03.18 | 23:19

14
чиба,руска мастийо

2022.03.18 | 18:30

10
Па и затвориха тиквуня,сега кой ще спре войната,тиквуня беше единствената надежда на украинците.
Анонимен

2022.03.18 | 21:36

13
Варварските шпиони нямат място в България.
Анонимен

2022.03.18 | 21:36

12
Варварските шпиони нямат място в България.
ХУИлИО

2022.03.18 | 19:09

11
PAЗCTPEЛ e твъpдe-лeka cмъpт зa тoзи ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, a в зaтвopa, Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, щe бъдe eжeднeвнo БИT, ИБAH, yнижaвaн и линчyвaн, щe види aдa нa тoзи cвят, щe сe мoли дa yмpe зa дa ce oтъpвe oт мъkитe cи.: uni.su/qVitcd ☞ЛИHЧ, KYPШYM И БECИЛO за koпaнap-милиционера Боко-Kaнибaла-Бългaроубиецa от Бaнkя!: uni.su/bwT7KI ☞Боко-Българоубиеца е диктатор-лицемер-двуличник, който тълкува политиката както дявола чете евангелието!: uni.su/ZnlUdC ☞Ахмак е този който вярва и на една дума на този бандит-мошенник, дето лъже и краде като дърт ЦИГАНИН, какъвто в действителност Е!: uni.su/BRUctL ☞Бoкo-Българoубиeцa е проклятието за България.: uni.su/D3EYMS ☞Боко-Kaнибaла е гpoбokoпaча на бългaрсkият нapoд!: uni.su/6a8FcR ☞Сaмo Архангел-Дpaгyнoв мoже да ни cпаси от злия Дeмoн-Бoko oт Бaнkя!: uni.su/hT3w2j
Ала балла

2022.03.18 | 16:04

9
Путлер капут
Амин

2022.03.18 | 16:03

8
БОГ ДА ПАЗИ ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ ОТ ПИЯНАТА ИЗОСТАНАЛА СГАН

2022.03.18 | 12:01

3
В БИОЛАБОРАТОРИИТЕ В УКРАЙНА СА ОТКРИТИ РАЗРАБОТКИ НА КОРОНАВИРУС!

2022.03.18 | 14:05

6
Иди лапни една-две разработки.

2022.03.18 | 13:26

5
Слава Украйна смърт на всички путинисти
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.18 | 12:23

4
Да бе! Сега е време рускенефа да открие в Украйна фабриката на Бил Гейтс с която те чипират! Да открие фабриките за следите от самолетите, да открие и неиздадения албум на Лепа Брена! Баси малоумника :)

2022.03.18 | 10:16

1
СМЪРТ НА ФАШИЗМА!
Копейката

2022.03.18 | 11:49

2
СМЪРТ ЗА МАЙКА ТИ КУ***ТА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини