ДЕН 20 ОТ ВОЙНАТА: Украйна и Русия не постигнаха напредък, Зеленски иска помощ

  • 15 март 2022 19:00

  • 22820
  • 38
ДЕН 20 ОТ ВОЙНАТА: Украйна и Русия не постигнаха напредък, Зеленски иска помощ
© Novini.bg

Novini.bg следи на живо за вас всичко, което се случва във войната между Русия и Украйна:

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Последвайте канала на

22:12 | 15 март 2022

Зеленски призова Канада да окаже по-голяма помощ на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски призова канадците да си представят бомби, падащи върху техните градове, и прикани канадския парламент и правителство да окажат по-голям икономически и военен натиск на Русия, предаде БТА.

Украинският президент поиска от премиера Джъстин Трюдо и депутатите да помогнат за обявяване на забранена за полети зона над Украйна. 

“Джъстин, можеш ли да си представиш ти и твоите деца да чувате всички тези силни експлозии, бомбардирането на летището, бомбардирането на летището на  Отава?”, попита Зеленски. “Падат крилати ракети и децата ти те питат: “Какво се случи?”, продължи той.
Прочети още...
22:02 | 15 март 2022

Преговорите между Украйна и Русия завършиха без напредък

Разговорите между украинската и руската делегация са приключили за този вторник, съобщават от офиса на президента Зеленски, предаде ТАСС.

Украинският президент поиска от премиера Джъстин Трюдо и депутатите да помогнат за обявяване на забранена за полети зона над Украйна. 

“Джъстин, можеш ли да си представиш ти и твоите деца да чувате всички тези силни експлозии, бомбардирането на летището, бомбардирането на летището на  Отава?”, попита Зеленски. “Падат крилати ракети и децата ти те питат: “Какво се случи?”, продължи той.

Прочети още...
21:49 | 15 март 2022

Премиерите на Полша, Чехия и Словения се събраха в Киев

Полският премиер Матеуш Моравецки публикува в Twitter, че той и колегите му от Чехия и Словения, Петр Фиала и Янез Янша, вече са в украинската столица Киев.

По думите му случващото се е историческо.

Чехът Петр Фиала заяви, че посещението има за цел да покаже безсъмнената подкрепа на Европейския съюз за Украйна, нейната свобода и независимост.

Прочети още...
21:25 | 15 март 2022

Джо Байдън ще се срещне на 24 март в Брюксел с лидерите на страните от НАТО и ЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в извънредната среща на НАТО на 24 март в Брюксел, за да потвърди отново “железния ангажимент” на САЩ към съюзниците им от Алианса на фона на руското нашествие в Украйна, предаде Франс прес, цитирайки  говорителката на Белия дом Джен Саки, събощи БТА.

Прочети още...
20:21 | 15 март 2022

Русия може да се изправи пред дефолт още утре?

Русия може да влезе в дефолт още утре, а като цяло вероятността за дефолт на страната през тази година се оценява на 70 на сто, тъй като съвкупният ѝ външен непогасен държавен и корпоративен дълг възлиза на 150 милиарда долара, съобщи агенция "Блумбърг", цитирана от БТА.

Утре правителството трябва да изплати лихви по деноминирани в долари облигации за 117 милиона долара.

Според "Блумбърг" има три сценария за това как могат да се развият събитията.

Прочети още...
19:41 | 15 март 2022

Главният прокурор на Украйна: Киев ще разследва Мария Захарова

Украинската прокуратура започва разследване срещу говорителя на руското външно министерство Мария Захарова и още 60 висши военни и политици. Това заяви обвинител номер едно в Киев Ирина Венедиктова пред Нова телевизия.

Според нея те трябва да отговарят за военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

Над 1000 случая на военни престъпления, престъпления срещу човечеството и нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна ще разследва прокуратурата в Киев. Сред заподозрените са певците Олег Газманов и Николай Басков, телевизионни водещи, дори режисьорът Никита Михалков.

Прочети още...
19:28 | 15 март 2022

Част от блокираните българи от Бердянск бяха евакуирани през фронтовата линия

Част от блокираните българските граждани от Бердянск са били евакуирани през фронтовата линия.

Прочети още...
19:17 | 15 март 2022

Протест пред руското посолство в защита на Марина Овсянникова

Недоволни българи излязоха на улиците в София.

Прочети още...
19:13 | 15 март 2022

Киев: Преговорите ни с Москва станаха по-конструктивни

"Преговорите ни с Русия станаха по-конструктивни", това казаха от администрацията на украинския президент Володимир Зеленски, предаде РИА Новости.

Прочети още...
18:38 | 15 март 2022

Осъдиха руската журналистка, протестирала срещу войната в ефир

На глоба в размер от 30 000 рубли (около 250 евро) бе осъдена руската журналистка Марина Овсянникова, предаде РИА Новости. 

Съд в Москва я призна за виновна в организация на обществена проява без разрешение от властите.

Прочети още...
18:00 | 15 март 2022

Оператор на "Фокснюз" загина край Киев

Операторът на американската телевизия "Фокснюз" Пиер Закшевски загина край Киев", съобщиха от медията. 

"Мъжът пострада тежко вчера, след като колата му бе обстреляна в с. Хоренка, на около 20 километра северозападно от украинската столица. Днес той почина от раните си. Неговият колега Бенджамин Хол е ранен и е приет в болница и му е ампитурана част от крака", допълниха от телевизията.

Прочети още...
17:26 | 15 март 2022

Представители на Киев в диалога в Москва са провели среща в Турция?

Представители на Украйна в преговорния екип с Русия са имали тази сутрин среща с турски официални лица в Анкара, предаде РИА Новости. 

Информационната агенция се позова на дипломатически източник. "В рамките на тази седмица се очаква провеждане и на  срещи на четири очи, и на телефонни разговори", е казал събеседникът на медията.

Прочети още...
17:14 | 15 март 2022

САЩ: Русия похаби над 900 ракети в Украйна без особен резултат

Висш функционер от Министерството на отбраната на САЩ заяви, че Русия е изстреляла над 900 ракети в Украйна от началото на военните действия на 24 февруари.

Прочети още...
17:05 | 15 март 2022

Водеща руска телевизионна журналистка напусна NTV в знак на протест срещу войната

Водеща руска телевизионна журналистка се раздели доброволно с работата си и напусна страната в знак на протест срещу нахлуването на Владимир Путин в Украйна, пише The Mirror.

Прочети още...
16:48 | 15 март 2022

Русия наложи санкции на Джо Байдън

Русия наложи санкции на президента на САЩ Джо Байдън. 

Това предаде РИА Новости, като се позова на външното министерство в Москва.

Прочети още...
16:42 | 15 март 2022

Зеленски: Украйна няма да стане член на НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски направи изказване на срещата на Обединените експедиционни сили, ръководени от Великобритания, чрез видеоконферентна връзка. Държавният глава благодари на страните, които се противопоставиха на руската инвазия в Украйна, и призова за повече подкрепа за страната му. 

Прочети още...
16:30 | 15 март 2022

Руската журналистка Марина Овсянникова вече е в съда

Руската журналистка Марина Овсянникова, която по време не централната емисия новини на "Първий канал" се появи с антивоенен плакат, вече е в съда с адвоката си, пише BBC.

Прочети още...
16:26 | 15 март 2022

US генерал: След 10 дни руснаците ще преминат точката, от която няма да има връщане назад

Ако страните от Запада увеличат подкрепата за Украйна след около 10 дни руснаците ще преминат точката, от която няма да има връщане назад. Те няма да могат да водят активни военни действия. В хода на войната в Украйна Русия премина от противопоставяне към изтощение - бомбардировка на градове, убийства на мирни жители по пътищата. Това заяви бившият командващ армията на САЩ в Европа, генералът в оставка Бен Ходжис пред телевизията MSNBC.

Прочети още...
16:16 | 15 март 2022

Хиляди сирийци искат да се бият за Русия в Украйна

Русия е съставила списъци с 40 хиляди бойци от сирийската армия и съюзни на нея милиции, които са изразили желание да се бият на страната на руските сили в Украйна, заяви днес базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права. 

Прочети още...
16:16 | 15 март 2022

Близък приятел и съратник на Путин от времето им в КГБ бе неприятно изненадан в Испания

Супер яхтата "Валери", притежание на руския олигарх Сергей Чемезов, чиято дължина достига 85 м и се оценява на около 140 млн. долара, е била задържана в Барселона в изпълнение на санкциите, които предприе ЕС срещу Русия и в частност близкото обкръжение около Владимир Путин заради инвазията в Украйна.

Прочети още...
15:55 | 15 март 2022

Четирима убити при бомбардировка в Киев

Най-малко четирима души загинаха днес при въздушни удари и обстрел срещу Киев, съобщиха украинските власти, цитирани от Ройтерс. 

Руските войски напредват към украинската столица, а кметът Виталий Кличко обяви 35-часов полицейски час, който започва днес в 20:00 ч. местно време.

Прочети още...
15:12 | 15 март 2022

Украйна: Русия вече е опасно близко до границите на НАТО

Въоръжените сили на Украйна предупредиха, че Руската федерация вече е опасно близко до границите на НАТО, тъй като нейни дронове са били засечени около въздушното пространство на Полша. 

От щаба на украинската армия разясниха, че след руското нападение срещу военната база в Яворов, намираща се на около 20 км от полската граница, няколко руски дрона са доближили границата на Полша, но са били свалени от противовъздушната отбрана на Украйна и в момента се издирват останките им.

Прочети още...
14:14 | 15 март 2022

Зеленски към Запада: Помогнете си, като помогнете на Украйна

Европа трябва да защити собствената си сигурност, като помага на Украйна да се отбранява срещу Русия. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски на среща на лидерите на Обединените експедиционни сили в Лондон чрез видеовръзка, съобщава "Ройтерс". Той ги призова да изпратят повече оръжия.

Прочети още...
14:14 | 15 март 2022

Кремъл за изявата на Марина Овсянникова: Хулиганство

Като хулиганство бе определена изявата на руската журналистка Марина Овсянникова от администрацията на руския президент Владимир Путин, предаде Би Би Си.

Прочети още...
14:09 | 15 март 2022

Рамзан Кадиров се е прибрал в Чечня

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров вече не е със своите бойни части в Украйна. Това става ясно от видеа, които Кадиров публикува в профила си в „Телеграм“, съобщава бТВ. На клиповете се вижда как Кадиров посреща секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Партушев и пълномощния представител на руския президент Владимир Путин за Севернокавказкия федерален окръг Юрий Чайка на летището в Грозни.

Прочети още...
13:44 | 15 март 2022

ЕС поздравява журналистката Марина Овсяникова за проявената смелост

Аплодираме продължаващите прояви на смелост от безстрашните и миролюбиви руски граждани, които се осмеляват да се опълчат на войната в Украйна, въпреки съществуващите ограничения. Това заяви говорител на Европейската служба за външна дейност на пресконференция в коментар на снощната поява на редактора на руската държавна телевизия Първи канал Марина Овсяникова в кадър по време на новинарска емисия с призив срещу войната в Украйна

Прочети още...
12:53 | 15 март 2022

Журналистката, нахлула с антивоенен плакат: Ще понеса последствията с достойнство

Първа реакция на журналистката Марина Овсянникова, след като снощи беше арестувана за появата си в ефира на руската държавна телевизия "Първи канал" с протестен плакат.

Прочети още...
12:25 | 15 март 2022

Русия за убития кореспондент на "Ню Йорк Таймс": Не беше журналист

Постоянният представител на Русия в Съвета за сигурност на ООН Василий Небензя заяви, че кореспондентът на "Ню Йорк Таймс" Брент Рено, който бе убит в околностите на Киев при обстрел, "не е бил журналист" и обвини украинските войници за смъртта му.

Прочети още...
12:18 | 15 март 2022

Посолството на САЩ у нас: Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични оръжия

Както заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ в негово публично изявление от 9 март твърдението, че Съединените американски щати разработват биологични оръжия не отговаря на истината. Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични оръжия в нарушение на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО). 

Това се казва в официалното становище на Посолството на САЩ в България, относно дезинформация от страна на Руската федерация за проучвания, свързани с биологични оръжия в Украйна.

Прочети още...
12:10 | 15 март 2022

Обстрел е нанесъл огромни щети на летището в украински град

Обстрел през нощта е нанесъл огромни щети на летището в източния украински град Днипро, съобщиха регионалните власти. 

"През нощта врагът атакува летището в Днипро. Нанесени са два удара. Пистата за излитане и кацане беше разрушена. Терминалът е повреден. Масивни разрушения", заяви губернаторът на Днипровска област Валентин Резниченко в Телеграм. 

Прочети още...
12:01 | 15 март 2022

Кличко въведе комендантски час в Киев до четвъртък

Забрана за придвижване в Киев без специални пропуски се въвежда от 20:00 ч. на 15 март до 7:00 ч. на 17 март, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко в канала си в Telegram.

Прочети още...
11:25 | 15 март 2022

Премиерите на Полша, Чехия и Словения ще се срещнат със Зеленски в Киев

Лидери от три европейски държави ще пътуват до Киев, за да се срещнат с украинския президент Владимир Зеленски и украинския премиер Денис Шмихал във вторник, съобщи полското правителство.

Прочети още...
10:50 | 15 март 2022

Борис Джонсън: Западът направи огромна грешка при анексията на Крим през 2014 г

Западът направи огромна грешка, когато позволи на Владимир Путин да се измъкне през 2014 година, след анексията на Крим. Това заяви британският премиер Борис Джонсън, информира Би Би Си (BBC). Министър-председателят заяви, че прекратяването на зависимостта на Запада от руския петрол и газ е жизненоважно за "прекратяване на тормоза" от Кремъл. Изявлението идва на фона на очакваните нови санкции, които външното министерство на Обединеното Кралство ще наложи на Русия.

Прочети още...
10:36 | 15 март 2022

ЕС одобри новите санкции срещу Русия

ЕС одобри новите санкции срещу Русия заради войната в Украйна, като се очаква мерките да окажат допълнителен натиск над Кремъл и да ограничат възможностите за финансиране на военните действия, съобщи Европейската комисия. Въвежда се пълна забрана на всякакъв обмен с притежавани от руската държава дружества в областта на отбраната. ЕС въвежда забрана за вноса на изделия от стомана, като се очаква това да доведе до загуби за руската страна за 3,3 милиарда евро.

Прочети още...
08:50 | 15 март 2022

Журналист: Руското общество е на принципа "По-добре сигурност, отколкото свобода"

"Обществото в Русия не е толкова обединено, както в Чехия например. Светлите умове са прекалено малка част от обществото, голяма част от него се страхува. Там още е разпространено поверието "По-добре сигурност, отколкото свобода". Това заяви за "Твоят ден" журналистът Момчил Инджов от Брюксел.

Прочети още...
08:21 | 15 март 2022

Къде е журналистката, която нахлу в ефир с антивоенен плакат?

Снощи в Русия по време на централната емисия новини на държавния "Първий канал" в ефир се появи жена с плакат срещу войната в Украйна.Докато водещата говори за санкциите, наложени на Русия, друга жена изненадващо влезе в кадър с плакат: "Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата, тук ви лъжат."

Прочети още...
08:21 | 15 март 2022

Бесарабска българка в Одеса: Нямаме вече сили да се крием в бомбоубежища, старите хора казват: “Каквото Господ ни даде”

Нямаме вече сили да се крием в бомбоубежища. Ние сме на първия етаж и си слагаме одеяла на пода и лягаме. Имаме стари хора, които вече не издържат и казват: “Както Господ ни даде”. Това заяви Марина Лозовенко, бесарабска българка и част от градската управа на Одеса, във видеовръзка за Нова телевизия.

Прочети още...
07:20 | 15 март 2022

Пентагона: Украинската военна база в Яворов е била ударена от крилати ракети, изстреляни от руска територия

Смъртоносното нападение в неделя срещу украинската военна база в западния град Яворов, близо до границата с Полша, е било извършено с крилати ракети, изстреляни от руското въздушно пространство, заяви високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Франс прес.

Прочети още...
07:17 | 15 март 2022

Нечувани данъчни промени в Украйна: Ако можете - платете, ако не можете - не задавайте въпроси

Украинският президент Володимир Зеленски обяви радикална данъчна реформа и премахване на проверките за всички компании, съобщи Би Би Си.Правителството на Зеленски премахва ДДС и данъка върху доходите, като вместо това въвежда плосък данък върху оборота в размер на 2%, опростено отчитане и доброволен данък за малките предприятия.

Прочети още...
06:56 | 15 март 2022

Зеленски: Преговорите между Украйна и Русия ще продължат днес

Преговорите между Украйна и Русия ще продължат днес, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.Зеленски съобщи още, че е разговарял вчера по телефона с израелския премиер Нафтали Бенет в рамките на усилията за слагане на край на войната "със справедлив мир".

Прочети още...
06:32 | 15 март 2022

Шефът на ООН предупреждава, че войната на Русия в Украйна вреди на бедните страни

Шефът на ООН предупреди, че войната на Русия в Украйна виси като "Дамоклев меч" над световната икономика, особено над бедните развиващи се страни, които са изправени пред рязко покачване на цените на храните, горивата и торовете и сега виждат, че тяхната житница е "бомбардирана", съобщи Асошиейтед прес.

Прочети още...
06:26 | 15 март 2022

Украинската армия обяви, че е отблъснала опит на руските сили да превземат Мариупол

Украинската армия обяви, че е отблъснала опит на руските сили да превземат стратегическия пристанищен град на Азовско море Мариупол, предаде Асошиейтед прес.

Novini.bg
22820 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Фф

2022.03.16 | 05:52

36
Как сте червени БЛЯДОВЕ , със сигурност не спите добре , нали ГАДОВЕ?
Фф

2022.03.16 | 06:03

38
Червени утайки.
А ★♠♪

2022.03.16 | 06:00

37
СЪН НЕ СПЯТ .., ДОРИ Е ДВА ПОСРЕД НОЩ ЗВЪНЯТ БНР ..И ГОВОРЯТ ГНУСОТИИ ..

2022.03.15 | 19:56

27
Как ще бъдат в ес като не са член на нато?

2022.03.16 | 00:49

35
Идиота си ти,за да влезеш в ЕС трябва да си член на нато задължително,още не трябва да си във война или да имаш неразрешени територялни проблеми със съседите,те не са в нато,във война са и имат територялни проблеми за крим.малоумник.
Анонимен

2022.03.15 | 20:00

28
Ти си напълно тъп идиот. По добре не се излагай с писанки.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.15 | 15:48

20
20 дни украинците учат рускенефските орки одошли от Мордор как се пече барбекю ала NLAW и Jevelyn :)

2022.03.16 | 00:38

34
Лошото е че те са барбекюто,иначе тея филмчета за мордори и орки ит замундата ли ги теглиш.
Зеленски, Украйна ще

2022.03.15 | 21:53

33
стане член на НАТО. Но първо ще трябва да се справите с Русия. Дано снабдяването с оръжие е достатъчно. Ако не искай още. Но иначе започва трета Световна война.
Зеленски, Украйна ще

2022.03.15 | 21:53

32
стане член на НАТО. Но първо ще трябва да се справите с Русия. Дано снабдяването с оръжие е достатъчно. Ако не искай още. Но иначе започва трета Световна война.

2022.03.15 | 21:01

31
Другарю Путин, като освободите Украйна елате да ни освободите и нас. Братушки, чакаме ви с хляб и сол..
ПУТИН

2022.03.15 | 19:41

26
КЪСНО Е КРАСАВИЦЕ МОЯ, ВЕЧЕ ЩЕ ГО ПОЕМЕШ ДО МАКАРИТЕ, СЪДРУЖНО С "БРАТЯТА" ТИ КРАВАРИ И БРЕКЗИТИ!
Анонимен

2022.03.15 | 20:03

30
Следен пръст .До 10 дни ще се откаже от войната или Украйна ще ги изхвърли.

2022.03.15 | 20:00

29
Да не си сложил ботокс и в него?

2022.03.15 | 12:35

10
Американците искат да залеят с кръв цяла Европа. Американския военен министър пристига в България за да ни вкара във война със Сърбия за да не допусне прехвърляне на оръжие в Русия. Самолетоносачът Хари Труман с ядрени бойни глави мина през Босфора. Разрешението е дадено след акто са обещали на Ердоган Югоизточна България и западна Сирия.
ПиШКА малак каскетна

2022.03.15 | 19:07

25
д аколим сърби ми е отколесхна ме4та.. ДЙРИИИМ

2022.03.15 | 18:05

24
Бягай наркоман жалък

2022.03.15 | 12:45

12
платен руски трол, който пише ЛЪЖИ
Братушките отвориха Ада

2022.03.15 | 17:17

21
за укро-СДС-то. Обстрелът край Авдеевка надмина Кypската битка. Закопаха живи 51 аеро-мобилна бригада.
Стига с путинските превземки

2022.03.15 | 17:25

23
за помилване на укро-войската, за 30 седесарски години в Украйна израсна морално разложено поколение.
Така им се пада на фашагите

2022.03.15 | 17:18

22
за обстрела на Донецк вчера.

2022.03.15 | 10:28

4
А е ве,писна ми вече от славните победи на тея и онея и от квичащи пострадали по всички новини,тея па все едно са пред Москва със славната си насрана армия,егати манипулацията,разбира се че като дават квичащи по цял ден и хората ще им съчувстват,колко войни има в момента па нищо не дават,там пострадалите да не играят и танцуват върху руините и яко скари може би.Писна ми и от лицемерните помагащи,всички се юрнаха да ги спасяват,то болниците щели да ги лекуват безплатно,то държава плаща да стояли в скъпи хотели,то църкви и манастири взеха да ги приемат,то кво ли не,тея работи ги нямаше за българските пенсионери и работещи бедни и безработни ги карат яки цифри да плащат по болниците,колко народ измря по стълбите,да не говорим ,че български деца умираха без лечение,не спасяваме собствения си народ обаче на кирливите блядове ще осигуряваме лукс и лечение,а е да си ходят обратно блядките.
долния малоумник

2022.03.15 | 15:22

19
Мишко долна,лицемер,ходили да дариш веднъж кръв бе,не е страшно,приеми един български пенсионер бездомен ве мишко,капачки събираме да лекуваме децата на България ве лицемер долен.
HuILIO

2022.03.15 | 12:54

16
NA mIAKA ti put kata e glawata ...
Тенев

2022.03.15 | 12:48

13
Най- накрая някой дето да мисли с главата си.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини