Мицотакис e разговарял по телефона с президента на Украйна

  • 14 март 2022 13:57

  • 396
  • 0
Мицотакис e разговарял по телефона с президента на Украйна
© Getty Images

Премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. e разговарял по телефона с президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, съобщава гръцката телевизия „Скай“. Инициативата е на президента Зеленски. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13752

Основна тема на разговора е било руското нашествие в Украйна, което продължава вече 19 дни, съобщава телевизията, позовавайки се на източници от премиерския кабинет. 

Мицотакис е уверил Зеленски в неотменната подкрепа на гръцкото правителство за Украйна, за изпращането на помощ и приема на етническите гърци и украинските бежанци. 

Атина отрича, че ще изпраща войски в Украйна

Обсъдена е била драматичната ситуация в района, в който живее гръцката общност в Украйна, нуждата от отваряне на хуманитарен коридор и достъп до хуманитарна помощ.   

Обсъден е бил и начинът за сигурно извеждане на генералния консул на Гърция в Мариупол и останалите блокирани хора в сградата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). 

Последвайте канала на

Весела Найденова
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини