Атина отрича, че ще изпраща войски в Украйна

  • 04 март 2022 10:48

  • 758
  • 0
Атина отрича, че ще изпраща войски в Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Гърция изпраща постоянно хуманитарна помощ в Украйна и приема бежанци от войната, но Атина няма да участва с военни сили в конфликта в Киев, заяви гръцкият министър - председател, цитиран от БНР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

Лидерът на гръцката опозиция Алексис Ципрас отправи остра критика към премиера Кириакос Мицотакис за изпратените оръжия и боеприпаси в помощ на Украйна.

„Това е огромна грешка на гръцкия премиер“, заяви в интервю за гръцка телевизия Ципрас.

В  отговор на появилата се медийна информация, че Атина подготвя изпращане на гръцки военни части в Украйна, премиерът Мицотакис отрече такава възможност. Според него Гърция, като част от НАТО, е в готовност да изпрати гръцки войски само в страни, граничещи с Украйна, ако ѝ бъде поискано от ръководството на НАТО.

Чехия изпраща допълнителна военна помощ на Украйна

Гръцката дипломатическа мисия в Мариупол, където живеят над 120 000 етнически гърци, информира, че много малка част от тях желаят да се евакуират. Гърция изпраща хуманитарна помощ за военните зони.

Сайтът на руското посолство в Атина публикува предупреждение към руските граждани в Гърция да са бдителни, защото би могло да се организира провокация срещу тях. Приканват се руснаците при заплаха да се обърнат към гръцките сили на реда.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини