Звездните приятели на Путин и поддържат ли го за войната в Украйна?

  • 04 март 2022 17:02

  • 6677
  • 10
Звездните приятели на Путин и поддържат ли го за войната в Украйна?
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 си е създал много политически врагове, но това никога не го е спирало да се сприятелява със звездите, пише The Mirror.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13370

Руският държавен глава обичайно държи личния си живот извън светлините на прожекторите, но винаги подсигурява камерите да заснемат моментите, в които се среща с известни личности.

Путин беше заснет с певеца Пол Макартни преди концерт в Москва през 2003 г. Седеше с актьора Джак Никълсън на Московския международен филмов фестивал през 2001 г. и дори си води кореспонденция с Памела Андерсън.

Той пиеше напитки с холивудската звезда Леонардо ди Каприо на Международния форум за опазване на тигрите в Санкт Петербург през 2010 г. и се ръкува с британския супермодел Наоми Кембъл на същото събитие.

Освен тези известни познати, Путин е развил близки приятелства с няколко холивудски звезди, които реагираха на войната на Русия срещу Украйна. Путин бързо губи съюзниците си, като мнозина осъждат ужасяващата му инвазия и атаки срещу беззащитни цивилни.

Как това промени начина, по който известните му приятели мислят за него?

Холивудският актьор Стивън Сегал има изненадващо приятелство с Путин - и дори е бил в дома му.

Звездата от Under Siege и Hard to Kill, който получи руското си гражданство през 2017 г., за първи път се свърза с руския лидер заради споделена любов към бойните изкуства. Роденият в Мичиган актьор преди това е описвал баща си като "чист руснак", тъй като баба и дядо му по бащина линия са били руски евреи-имигранти и той все още има някои роднини в страната.

Сегал не обвини Путин за войната в Украйна и твърди, че "външно" образувание провокира двете страни да се бият.

69-годишният актьор каза пред Fox News Digital, че гледа на Русия и Украйна "като едно семейство". „Повечето от нас имат приятели и семейство в Русия и Украйна“, каза той в понеделник, като отказа да вземе страна.

Конфликтът в Украйна: Кои са вътрешните хора на Путин и кой командва войната?

Френският актьор Жерар Депардийо е един от най-близките приятели на Путин - но приятелството им може да е към своя край, тъй като той донякъде изненадващо заклейми "братоубийствената война".

73-годишният мъж получи руско гражданство, след като обърна гръб на родината си. Депардийо раздразни много от сънародниците си, като избяга в Русия, което очевидно направи, за да избегне плащането на големи данъци във Франция след силно разгласен данъчен спор. Самият Путин подписа указ за предоставяне на руско гражданство на Депардийо, който описа Русия като "велика демокрация“.

Депардийо пътува до Русия през 2013 г., за да получи официално руския си паспорт и имаше аудиенция при Путин.

Двамата се ръкуваха и се прегърнаха на срещата в Сочи, въпреки че говорителят на президента каза, че не е връчил документа лично.

Актьорът бе поканен да се установи в централната руска област Мордовия, известна със своите лагери за затворници от епохата на Сталин. Местният управител Владимир Волков каза, че Депардийо може да избере апартамент или място за построяване на къща, предаде агенция Интерфакс.

След като пристигна в главния град на Мордовия Саранск, актьорът показа новия си паспорт, казвайки: "Много съм щастлив, много е красиво тук".

През 2016 г. Депардийо предизвика възмущение в родната си Франция, тъй като се появи в реклама, в която се похвали, че е стрелял по елен и че е руснак.

Но сега любовта между Путин и Депардийо може да е към своя край, тъй като актьорът заклейми войната на Русия с Украйна.

Шокиращо филмовата звезда публикува снимка в Instagram с послание: „Русия и Украйна винаги са били братски държави“.

„Аз съм против тази братоубийствена война“, добави той. „Казвам: „Спрете оръжията и преговаряйте.“

Въпреки това украинският народ едва ли ще промени мнението си за Депардийо заради предишните му връзки. Още през 2015 г. украинското правителство включи френския актьор в списък с културни дейци, които представляват заплаха за сигурността на страната.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
6677 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ОЦЪКЛЕНИ УМЪРТФЕННИ БАНКЯНСКИ ВНУЦи копанари

2022.03.04 | 17:05

1
Банкянското Г.О.В.Е.Д.О и то там ..! пр.озз като Г.Ъ.З ама там Г.о.в.е.до.то миризлифооо кухо,турило една фуражка тип горила латино , смъкнало си гащите накафевени, клекнало зад а.н.аЛ .н.и.я разпран отвор на джуджака ХУ.ЙЛльО ПУСИН.... и се Облизва!! а прооззз ,, п р о зззз, прОООЗЗЗ, ПРооЗЗЗЗЗ ви казвам Хораааааа, про ззз като Г.. Ъ.З мици фаЙКИ осмърдени на киселио зиелие, у мрели вътре та и МОООРРР!!!!
бих добавил

2022.03.04 | 21:39

10
прост, червен и насран парцал.
баба гицка

2022.03.04 | 18:04

5
прост червен парцал
Варваска русия е

2022.03.04 | 20:43

9
"харесвана" само от платените от нея Тролове.
Патриот

2022.03.04 | 17:12

3
Българските и китайските комунисти са единствените му прятели. Други малоумници няма. Срам за държавата ни!

2022.03.04 | 20:18

8
яж лайна трол

2022.03.04 | 20:18

7
уж лайна трол

2022.03.04 | 17:33

4
Именно.
bobi

2022.03.04 | 19:27

6
Пияна и крадлива нацийка,ръководена от капут хомосексуалист!!!
Патриот

2022.03.04 | 17:12

2
Българските и китайските комунисти са единствените му прятели. Други малоумници няма. Срам за държавата ни!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини