Лавров: Не от Русия зависи кога ще приключи напрежението около Украйна

  • 17 февруари 2022 16:32

  • 725
  • 5
Лавров: Не от Русия зависи кога ще приключи напрежението около Украйна
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи ме увери, че Москва иска дипломатическо решение на украинската криза, заяви днес италианският външен министър Луиджи Ди Майо, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13971

,,Русия ще отговори днес на американските предложения във връзка със сигурността в Европа'', каза Лавров на съвместна пресконференция с Ди Майо след среща между двамата външни министри в Москва, предаде Франс прес.

Руски депутат за статията на "Политико": Пълни глупости

На съвместната пресконференция Ди Майо заяви, че приветства изявлението на Лавров, че по-късно днес Русия ще изпрати отговор на Съединените щати във връзка с поисканите гаранции в сферата на сигурността.

,,Мисля, че това са добри новини, много добър сигнал'', изтъкна италианският външен министър.

Русия смята, че е време за подготовка за следващото заседание във формата "2+2" с Италия, каза Лавров на пресконференцията си с Ди Майо, информира БТА.

Става дума за формат, при който министрите на външните работи и на отбраната на двете страни провеждат общи заседания.

Столтенберг: Оставаме открити за добронамерени разговори с Русия

В отговор на журналистически въпрос дали ескалацията около Украйна ще приключи на 20 февруари, когато приключват съвместните военни учения на Русия и Беларус, Лавров отговори, че "това не зависи от Русия, защото Москва не се занимава с нагнетяване на напрежението".

Италианският премиер Марио Драги реагира положително на поканата на руския президент Владимир Путин да посети Москва възможно най-скоро, изтъкна Луиджи Ди Майо.

Предстоящата визита на Драги в Русия бе анонсирана на фона на силното напрежение между Русия и Запада във връзка с Украйна.

Руски военни кораби започват маневри в Каспийско море

Италианският външен министър заяви, че позицията на Рим по въпроса с Украйна е координирана с тази на съюзниците му в ЕС и НАТО.

Италия подкрепя териториалната цялост и суверенитета на Украйна, включително и изборите, които Украйна прави в международната политика, уточни още Ди Майо.

Последвайте канала на

Владимир Василев
725 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Г

2022.02.17 | 17:45

1
А от кого зависи бе комуняго
аз

2022.02.18 | 11:18

5
Ами малките зелени човечета чакат да дойде резервен кораб от Тау Кит за да ги прибере - този, с който са влезли в Украйна се е повредил непоправимо.

2022.02.18 | 09:52

4
КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИИ
Петров

2022.02.17 | 23:19

2
Политическата класа на САЩ трябваше да възроди Студената война като абсолютна необходимост. Без Студената война Съединените щати са в смъртна опасност да рухнат от собствените си вътрешни провали като хипер-милитаризирана държава за национална сигурност. Това обяснява лудата медийна пропагандна кампания през последните седмици за разпалване на опасно напрежение в Европа с Русия.
shoni

2022.02.18 | 09:38

3
Абсолютно съм съгласен с теб Петров, ама като напиша че напрежението се подклажда от САЩ, а не от Русия, коментарите ми биват изтрити.

Добави коментар

Водещи новини