Кремъл: Представители на Русия и САЩ ще дискутират сложната конфронтационна ситуация

  • 08 декември 2021 15:31

  • 434
  • 0
Кремъл: Представители на Русия и САЩ ще дискутират сложната конфронтационна ситуация
© Getty (архив)

"В близко бъдеще представители на Русия и САЩ ще започнат дискусия по сложната конфронтационна ситуация", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков (на главната снимка) ден след като президентите Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в имаха по видеовръзка двучасов разговор с акцент върху Украйна, предаде Ройтерс.

На пресконференция Песков каза, че след видеконферентната среща на върха ще има контакти между представителите двамата лидери и после ще има нужда те отново да разговарят, но не е определена дата за това. Песков не уточни и как ще се осъществи новата среща на върха.

По думите прессекретаря на руския държавен глава темата за новоизградения газопровод "Северен поток 2" не е била разисквана от президентите. Съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан каза вчера, че тъй като по "Северен поток 2" още не постъпва руски природен газ, това е за Запада лост за въздействие върху Путин. "Ако Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През иска да види как газът тече по този газопровод, той може да не пожелае да поеме риска и да нападне Украйна", каза Съливан.

Джейк Съливан

Украинският външен министър Дмитро Кулеба коментира, че преговорите между Байдън и Путин са изпълнили целта си за "възпиране и деескалация". Но той добави, че приоритет е да се изготви пакет от мерки за възпиране, за да бъде разубедена Москва от по-нататъшна военна ескалация, съобщи Ройтерс.

Дмитро Кулеба

Ройтерс цитира думи на Песков, че Путин е останал доволен от формата на разговора си с Байдън. "Всъщност този формат, по видеовръзка, позволява да се говори достатъчно откровено", констатира говорителят на Кремъл.

Джо Байдън и Владимир Путин проведоха преговори

Валери Зайцев
434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини