Рекорден брой нови заразени с коронавируса и починали в Русия трето поредно денонощие

  • 23 октомври 2021 12:51

  • 1077
  • 0
Рекорден брой нови заразени с коронавируса и починали в Русия трето поредно денонощие
© Pixabay

Русия регистрира рекорден брой нови заразени с коронавируса и починали трето поредно денонощие. При това смъртните случаи са на максимално равнище за пети пъти подред, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31677

Федералният оперативен щаб за борба с новата инфекция съобщи днес за 1075 починали и 37 678 нови заразени. Предишните рекорди, от вчера, бяха съответно 1064 починали и 37 141 новозаразени.

Рязкото влошаване на епидемичната обстановка в Русия през последните седмици накара властите отново да въведат ограничителни мерки по региони и да призоват за пореден път хората да се ваксинират. Президентът Владимир Путин обяви първата седмица на другия месец за неработна, а в столицата Москва на 28 октомври ще бъде въведен частичен локдаун.

Кремъл обясни лошия развой с изоставането на ваксинационната кампания, отбелязва Ройтерс.

До момента са напълно ваксинирани малко над трета от жителите на Русия - 49,2 милиона души. Още 4,3 милиона руснаци са получили първа доза ваксина, съобщи вчера оперативният щаб, цитиран от Ройтерс.

От началото на пандемията в Русия, с население от около 144 милиона души, са регистрирани близо 8,206 милиона случая на коронавирус. Страната е на пето място в света по този показател след Съединените щати, Индия, Бразилия и Великобритания.
Смъртните случаи по данни на оперативния щаб са повече от 229 хиляди. Русия е на първо място в мрачната статистика в Европа.

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини