Москва: Новият план на НАТО за Русия показва, че бяхме прави да прекъснем отношенията

  • 22 октомври 2021 14:19

  • 5584
  • 0
Москва: Новият план на НАТО за Русия показва, че бяхме прави да прекъснем отношенията
© Getty Images/Guliver

Кремъл заяви, че приемането на новата стратегия на НАТО с фокус върху Русия е потвърждение на това, че решението за прекъсване на връзките с алианса е било правилно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"При тези обстоятелства няма никаква нужда от диалог, а (приемането на) подобна концепция от НАТО само още веднъж потвърждава това. Русия никога не си е правила илюзии за НАТО. Познаваме природата на този алианс. Този алианс не е създаден за мир, той е замислен и създаден за конфронтация", каза на брифинг говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Тази седмица министрите на отбраната от НАТО приеха нов подробен план за защита от всякакво потенциално руско нападение на няколко фронта, потвърждавайки основната цел на алианса да възпира Москва въпреки нарастващия фокус върху Китай, отбелязва Ройтерс.

Броени дни преди това Русия прекъсна отношенията с НАТО. Тя закри дипломатическата си мисия към северноатлантическия пакт и мисията на алианса в Москва, след като НАТО изгони осем руснаци, обвинени в шпионаж. 

Путин разсея опасенията на НАТО за военен съюз между Русия и Китай

Константин Тодоров
5584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини