Владимир Путин: Разговорите за това кой ще ме наследи на поста дестабизилират ситуацията

  • 14 октомври 2021 11:58

  • 1453
  • 0
 Владимир Путин: Разговорите за това кой ще ме наследи на поста дестабизилират ситуацията
© Getty (архив)

"Разговорите на тема кой ще ме наследи на заемания от мен пост дестабилизират ситуацията в страната", това каза руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 пред американската телевизия Си Ен Би Ес.

По думите на държавния глава до изборите за лидер на страната (2024 г.) има много време. "Аз категорично отказвам да отговарям на въпроси от типа на дали ще се кандидатирам за пореден мандат, кога ще се оттегля от властта и дали ще определя човек, който да поеме управлението на Руската федерация", каза той.

Роднина на Владимир Путин се отказа да се кандидатира за депутат

Медията от САЩ припомни, че през миналата година парламентът в Москва прие поправки към Конституцията, позволяващи на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да остане начело на страната до 2036 г., когато той ще бъде на 84 години.

"Все по-често се повдига темата дали ще остана на власт, дали ще издигна своята кандидатура за президент отново и дали ще посоча свой приемник. Тези разговори само дестабилизират ситуацията в страната, а тя трябва да бъде стабилна, за да могат органите на управление на всички властови нива да работят нормално и да допринасят за благосъстоянието на гражданите на Руската федерация", подчерта стопанинът на Кремъл.

Путин пред медията посочи основния проблем на неговата родина. "Това са ниските доходи на голяма част от населението. Този проблем трябва да се решава чрез постигане на стабилен икономически растеж, а не чрез популистки мерки", каза още президентът.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини